in ,

Smart home apparaten steeds populairder

Hoe chill zou het zijn als je gewoon vanuit je luie stoel alles zou kunnen bedienen? Gewoon lekker languit op de bank liggen en toch nog het licht aan kunnen doen, de lichten dimmen, het elektrisch rolgordijn omlaag doen en nog veel meer. Relaxed toch? Tegenwoordig is steeds meer mogelijk.

Handsfree schakelen

Met schakelmateriaal uit de Gira systeem 55 serie is dit allemaal mogelijk. Gemak dient de mens zeggen ze wel eens. Het is echt een luxe probleem als we helemaal vanaf de bank moeten opstaan om naar de lichtknop te lopen. Heel dat pokke eind lopen, je verwacht toch zeker niet dat we dat doen als het nog niet echt pikkedonker is? Of helemaal naar de voordeur moeten lopen om de toegangspoort open te maken voor visite. Pfff, hou op schei uit. Met een schakelaar die je op afstand kunt bedienen is dat allemaal verleden tijd.

Deurbel

Een van de meest gewilde producten, wat handsfree betreft, is een deurbel. Met een notificatie op jouw telefoon kun je gelijk weten wanneer er iemand voor de deur staat, of je nu thuis bent of niet! En wat dacht je van als er bezoek staat waar je helemaal niet op zit te wachten? Je kunt via de app zo zien of die vervelende buurvrouw weer eens voor de deur staat. Dan kun je gewoon via de app laten weten dat je er toevallig niet bent!

Bekijk ook:
Hoe werkt het graveren van een sieraad?

Smart huis zonder zelf aanwezig te zijn

Wist je dat je in bepaalde gevallen zelfs jouw smart huis kunt laten bedienen zonder dat jij thuis bent? Wanneer je een sensor installeert en koppelt aan jouw schakelaar, kan deze allerlei bewegingen coördineren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat als er iemand langs de schuur loopt dat het licht daar aan gaat, maar je kunt ook zeggen dat je een notificatie wilt krijgen als er beweging is in de tuin. Zo weet jij precies hoe het met jouw huis gaat terwijl jij niet thuis bent.

Smart is de toekomst

Tegenwoordig willen we steeds meer dat alles automatisch gaat. Het zou dan ook geen verassing zijn als, in het huis van de toekomst, alles automatisch voor ons gedaan wordt. Er bestaan zelfs al koffiemachines die automatisch op een bepaald tijdstip een bakje koffie zetten. Het is een kwestie van tijd voordat we te maken krijgen met huizen die compleet door computer systemen draaiend worden gehouden.

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

who financiering

Trump stopt voorlopig financiering van WHO

Chinees telefoonmerk Xiaomi lanceert e-scooter voor 500