in

CoolCool

Chinees telefoonmerk Xiaomi lanceert e-scooter voor 500

De e-scooter heeft een actieradius van 60 km

Lina Moiseienko© / 123rf.com

Het Chinese telefoonmerk Xiaomi brengt binnenkort een elektrische scooter op de markt voor ongeveer 500 dollar.

Minimaal verschil

Er zullen twee versies uitkomen van de scooter, de A1 en de A1 Pro. Ze wegen ongeveer 52 kilo en zijn voorzien van 16-inch wielen. De scooters zien er minimalistisch maar klein uit en ze zijn ontwikkeld voor één persoon. De scooters zijn ook voorzien van een 768 Wh batterij waarmee ongeveer 60 km kan worden afgelegd, de topsnelheid van beide scooters is ongeveer 25 km p/u.

Het verschil tussen de A1 en A1 Pro is minimaal, het grootste verschil is dat de A1 Pro beschikt over een touchscreen dashboard, waarmee navigatie kan worden bepaald, en een full hd dashcam.

De prijs is wat deze scooters interessant maakt. Omgerekend worden de scooters momenteel verkocht voor 424 dollar (A1) en 566 dollar (A1 Pro). Deze prijs kan bij succes oplopen.

Breed productaanbod

Het productaanbod van Xiaomi bestaat uit veel meer dan alleen hun smartphone assortiment. Zo verkoopt het bedrijf ook TV’s, beveiligingssystemen en elektrische steppen. De elektrische steppen van Xiaomi zijn razend populair – mede door de goedkope prijs – maar in sommige Europese landen, zoals Nederland en Duitsland, zijn deze helaas verboden.

Bekijk ook:
Top 10 populairste tweets op Twitter

Het is nog onduidelijk of dat de elektrische scooters van Xiaomi wel voldoen aan de Europese regelgeving om de weg op te mogen.

Geschreven door Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smart home apparaten steeds populairder

Vitamine D, wat moet je ermee?