who financiering

Trump stopt voorlopig financiering van WHO

0 Shares

De beschuldigingen lijken maar niet op te houden in de VS. President Donald Trump heeft de financiering van de WHO voorlopig stopgezet. Dit vanwege de manier waarop zij de coronapandemie aanpakken.

Verwijten

Trump heeft de WHO flink wat te verwijten. Zo beschuldigd hij de organisatie van het verdoezelen van de ernst van het virus in China. Volgens hem had het virus gelijk bij de bron aangepakt moeten worden in december. “Zoveel doden zijn veroorzaakt door hun fouten. De VN-organisatie heeft gefaald in haar basisplicht en moet verantwoordelijk worden gehouden”, aldus Trump. De VS legde tot nu toe het meeste geld bij.

“Dit is niet het moment”

Natuurlijk heeft de VN-organisatie hier ook wat op te zeggen. Volgens VN-chef António Guterres is dit niet het moment om middelen die nodig zijn voor de strijd tegen het coronavirus te verminderen. De Wereldgezondheidsorganisatie zou gesteund moeten worden, aangezien deze op dit moment cruciaal is om het gevecht tegen Covid-19 te winnen. “Nu is het tijd voor eenheid en voor de internationale gemeenschap om in solidariteit samen te werken om het virus en de vernietigende gevolgen ervan te stoppen”, zegt Guterres.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: