in ,

Trump stopt voorlopig financiering van WHO

Juist nu het hard nodig is

who financiering

De beschuldigingen lijken maar niet op te houden in de VS. President Donald Trump heeft de financiering van de WHO voorlopig stopgezet. Dit vanwege de manier waarop zij de coronapandemie aanpakken.

Verwijten

Trump heeft de WHO flink wat te verwijten. Zo beschuldigd hij de organisatie van het verdoezelen van de ernst van het virus in China. Volgens hem had het virus gelijk bij de bron aangepakt moeten worden in december. “Zoveel doden zijn veroorzaakt door hun fouten. De VN-organisatie heeft gefaald in haar basisplicht en moet verantwoordelijk worden gehouden”, aldus Trump. De VS legde tot nu toe het meeste geld bij.

“Dit is niet het moment”

Natuurlijk heeft de VN-organisatie hier ook wat op te zeggen. Volgens VN-chef António Guterres is dit niet het moment om middelen die nodig zijn voor de strijd tegen het coronavirus te verminderen. De Wereldgezondheidsorganisatie zou gesteund moeten worden, aangezien deze op dit moment cruciaal is om het gevecht tegen Covid-19 te winnen. “Nu is het tijd voor eenheid en voor de internationale gemeenschap om in solidariteit samen te werken om het virus en de vernietigende gevolgen ervan te stoppen”, zegt Guterres.

Bekijk ook:
Poll: Moeten de middelbare scholen wel open?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.