schuilkelder
Saved Read later
Deel dit bericht

Schuilkelder in Amsterdam te koop voor €1,1 miljoen

Als je in Amsterdam woont en een optrekje wilt kopen dan betaal je de maximale prijs voor de oppervlakte van een postzegel. Maar het kan nog gekker! Er staat namelijk een heuse schuilkelder te koop in de hoofdstad voor 1,1 miljoen euro! In deze onzekere tijden misschien een goede investering. Wij hebben nog wat geld in een oude sok, dus we namen even een kijkje.

Woonruimte onder de grond

We weten uiteraard niet of er een nucleaire oorlog uit gaat breken, maar als de Russen besluiten om ons kikkerlandje aan te vallen dan kun jij vanaf nu wel veilig, en in alle basic-comfort gebruik maken van een schuilkelder in Amsterdam. Je hebt maar 1,1 miljoen euro nodig, een koopje. Dit onderduikadres kan overigens in andere situaties ook gebruikt worden als wijnkelder, kaasopslag, wietplantage, of hobbykamer voor getrouwde mannen.

Deze ‘bunker' zoals eigenaar Gino Ijsberg hem noemt, is volgens hem ‘een uniek object met culturele en historische waarde'. Gino is overigens ook de makelaar die dit ondergrondse optrekje verkoopt. Deze schuilplek is in de jaren 80 in de grond gestampt en kan dus gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Volgens Gino kan er een ‘droomhuis of appartementencomplex van worden gemaakt. Op social-media waren de reacties niet mals.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

https://twitter.com/evadevalk/status/1538894216151146496

Schuilkelder in Amsterdam

makelaar/eigenaar Gino heeft naar verluid zelf slechts €15.000 betaald voor zijn bunker. Als hij het voor een miljoen kan verkopen dan kan hij dus rekenen op een megawinst. De vraag is uiteraard of hij de schuilkelder wel kwijt gaat raken. Als je er een beetje comfortabel wilt leven dan moet er wel een hoop aan gebeuren. Maar aan de andere kant heb je dan wel een prima schuilplek voor als de hel losbarst in Europa.

De massief stalen deuren en het gewapend beton geven het geheel een robuuste look. Het hele complex is 76 vierkante meter waarvan het gebruiksoppervlakte op dit moment 40 vierkante meter is. Er staat te lezen dat deze bunker direct aan het water ligt, handig voor als je tijdens een bombardement even een bad wilt nemen. Geïnteresseerden kunnen de foto's van de schuilkelder bekijken door op deze link te klikken.

https://twitter.com/digitaaldenken/status/1538894839558938630

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.