De beste tips voor het inrichten van een mancave 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het inrichten van een mancave

Welke man droomt er nou niet van om een eigen mancave te hebben? Een ruimte waarin je leuke dingen kunt doen, heerlijk alleen kunt zijn of juist tijd met vrienden door kunt brengen. Heb je toevallig in je woning nog een ruimte over? Of heb je een schuur of garage die veel mogelijkheden biedt? Waarom maak je hier dan geen mancave van?

Bij het inrichten van een mancave kun je onwijs veel kanten op. Met onderstaande tips zorg je er in ieder geval voor dat je de mancave volledig naar wens maakt.

Tip 1: bepaal op welke manier je van de mancave gebruik wilt maken

Je zou op voorhand al goed na moeten denken over het gewenste gebruik van de mancave. Op welke momenten wil je tijd in de mancave doorbrengen? Met wie wil je tijd in je mancave doorbrengen? En wat wil je zoal in de ruimte gaan doen? Als je dit eenmaal helder in beeld hebt gebracht, kun je direct belangrijke keuzes met betrekking tot de inrichting maken.

Tip 2: houd rekening met anderen

Een mancave hebben is super leuk, maar je bent niet de enige op de wereld. Je hebt ook met bijvoorbeeld je buren of je partner te maken. Voor hen is het wenselijk dat je mancave geen stoorzender wordt.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Dit krijg je op meerdere manieren voor elkaar. Zo is het aan te raden om wand panelen in de mancave aan te brengen. Deze wand panelen dempen het geluid; ideaal als je bijvoorbeeld met je vrienden in de mancave zit. Of vind je het heerlijk om in de mancave muziek hard af te spelen? Dan komen de akoestische panelen ook maar al te goed van pas. De panelen dempen het geluid, waardoor niemand verder last van je (mancave) heeft.

Tip 3: bepaal in welke stijl je de mancave in wilt richten

Het leuke van een mancave is dat dit jóuw ruimte gaat worden. Je bepaalt dan ook volledig zelf in welke stijl je de mancave in gaat richten. Advies hierbij is wel om dit op voorhand al te bepalen. Als je eenmaal de stijl weet, kun je hier immers snel de juiste meubelen en accessoires voor aanschaffen.

Een en ander hangt uiteraard van het gebruik af. De tips 1 en 3 gaan dan ook hand in hand met elkaar. Bepaal wat je precies in de mancave wilt doen, hoe je dit wilt doen en van welke uitstraling in de mancave je wilt genieten. Onder aan de streep is er in/met een mancave in ieder geval heel veel mogelijk.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Tip 4: ga slim met de ruimte om

Niet iedereen heeft de luxe om een hele grote mancave in te kunnen richten. Heb jij een relatief kleine ruimte die je om wilt toveren tot een mancave? Dan is het belangrijk om slim met de ruimte om te gaan.

Wil je bijvoorbeeld per sé een bar in je mancave hebben? Zorg er dan voor dat je onder de bar bijvoorbeeld opbergruimte creëert. Je geniet hiermee van een win-win situatie.

Tip 5: maak het gezellig

Een mancave gezellig maken; het is absoluut een aanrader. Hoe je dit precies gaat doen, is volledig aan jezelf om te bepalen. Feit is dat je met bijvoorbeeld accessoires heel veel kanten op kunt.

Kleed bijvoorbeeld de muren van de mancave met accessoires aan. Of kleed de meubelen in de mancave gezellig aan. Heb je bijvoorbeeld een heerlijke bank in je mancave staan? Leg aangename kussens op de bank, zodat je nog aangenamer naar de TV kijkt. Of bijvoorbeeld op je PlayStation speelt of met vrienden relaxt.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.