Saved Read later
Deel dit bericht

Botanische Terrarium Tafels

Deze ongelooflijke met planten gevulde koffietafels gaan door als binnentuinen. Voor degenen die weinig ruimte in huis hebben, is een binnentuin een goede optie, maar wist je dat je ook een salontafel kunt kopen met een tuintje ingebouwd. 

Dit geniale idee is gemaakt door het in Londen gevestigde, op maat gemaakte plantenbedrijf Hackney Botanical, die drijvende terrariumtafels met glazen top maken, upcycled vanuit oude ramen. De tafels worden gemaakt met behulp van het hele raamkozijn of alleen de ruit die vervolgens opnieuw wordt gebruikt als tafelbladen.

Dit kan worden verwijderd om water te geven en wordt gestut door metalen palen om ruimte te maken voor luchtcirculatie. Omdat de tafels meestal worden gemaakt met behulp van vensters uit de Victoriaanse periode, zien de tafels er niet alleen eigenzinnig uit, maar zijn ze gebouwd om lang mee te gaan.

Ze beschikken over een selectie van prachtige planten, elementen zoals drijfhout en koraal.  Hoewel kleine huizen vaak te weinig ruimte hebben voor een binnentuin bieden deze tafels wellicht de ideale oplossing.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

De tafels zijn echter vrij duur, Hackney Botanical Shop verkoopt ze vanaf £575 wat neerkomt op ongeveer 670 euro. De levering is gratis in Londen maar of ze ook zin hebben om de tafel naar plaatsen buiten het Verenigd Koninkrijk te zenden is zeer de vraag.

DIY

Je kunt natuurlijk als je een beetje handig bent ook lekker zelf aan de slag gaan. Als basis voor de tafel gebruik je, je voelt hem natuurlijk al aankomen…..een tafel. Zorg wel dat je een stevige tafel gebruikt, planten en aarde zijn zwaar. Zoek vervolgens een paar mooie planken uit als bekisting, staal kan ook en een glazen plaat natuurlijk. Een oud raam is natuurlijk de ideale oplossing.

Smeer de bekisting waterdicht met een epoxy, eventueel kun je ook een folie leggen. Vul deze met aarde en plant je plantjes. Zorg dat je tussen de rand en de glasplaat wat afstand houd door de plaatsing van pootjes. Het enige wat je nu nog moet doen is een paar leuke plantjes uitzoeken, houd er rekening mee dat je planten koopt welke niet te hoog groeien.

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.