Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 vreemdste vondsten in tuinen gevonden

De tuin is een fijne plek, een plek van rust. Een stukje natuur naast het huis waar we vooral in de zomer enorm van genieten. De tuin moet natuurlijk netjes blijven en dat kan soms wel wat werk zijn, maar over het algemeen genieten we er meer dan dat we bezig zijn.

Soms komen we tijdens het werken in de tuin ineens iets tegen, een onverwachte vondst. Het kan ook tijdens het spelen (van kinderen) zo zijn dat er iets opduikt in de tuin wat we totaal niet verwachten. Wereldwijd hebben miljoenen mensen een tuin en natuurlijk vinden sommige dan ook redelijk bijzondere dingen in hun tuin. Benieuwd naar de vijf raarste dingen die mensen in hun tuin vonden? Lees dan snel verder want wij hebben er vijf voor je op rij gezet.

Mastodon botten

Twee kinderen (Eric en Andrew) waren aan het spelen in hun tuin waar ook een klein riviertje doorheen stroomde. Ze waren een dam aan het bouwen toen een van de twee een ‘rare' steen zag liggen. De steen bleek een stuk bot en nadat de vader het bot naar een laboratorium stuurde voor onderzoek bleek het een heel oud bot te zijn. Het bot was ongeveer 13.000 jaar oud en afkomstig van de nek van een Mastodon een familielid van de Mammoet!

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Meteoriet

Een man in Bosnië was zo gelukkig dat een ware regen van meteorieten zijn huis raakte. In totaal lande er zes meteorieten op rij op zijn huis. De man verkocht enkele meteorieten om zijn dak te repareren en verstevigen na het bizarre incident. Nog vreemder om de zoveel tijd blijven er meteorieten op zijn huis vallen. Wetenschappers zijn een onderzoek begonnen naar het magnetische veld op de plek waar zijn huis staat om te kijken of er misschien daarin een verklaring ligt voor de bijzondere hoeveelheid ruimtesteen die op de man zijn huis valt.

Walvis fossiel

In 1978 vond de toen 17-jarige Gerry Johnson uit Californië een steen tussen zijn huis en het huis van de buren. Op de steen zag hij bot fragmenten en hij belde een expert. Deze stelde vast dat de steen waardeloos was. In 2014 keek Gerry t.v. en zag dat er op enkele honderden meters van zijn huis een skelet van een 12 miljoen jaar oude walvis was gevonden. Hij dacht gelijk terug aan de steen en hij schakelde een andere expert in. De steen bleek een fossiel van een 12 tot 14 miljoen jaar oude zeer zeldzame ‘Beline' walvis te zijn. Wereldwijd zijn er slechts 20 van deze bijzondere walvis resten gevonden.

Cheetah

De negen jarige Toby uit Hammerton in het Verenigd Koninkrijk rende naar zijn moeder en gilde dat er een Cheetah in de tuin zat. Toby kwam thuis van een stukje fietsen toen hij de kat zag zitten, hij rende naar binnen en waarschuwde zijn moeder. Zijn moeder geloofde het natuurlijk niet maar toen ze toch even naar buiten keek zag ze tot haar verbazing dat Toby het verhaal niet verzonnen had. De Cheetah was bezig de banden en het zadel van de fiets van Toby op te eten en zijn moeder belde de politie. Al snel bleek dat de kat ontsnapt was uit een opvang niet ver van hun huis vandaan.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

10 kilo cocaïne

Een man in Oost Londen keek raar op toen hij in de middag een harde klap hoorde in zijn tuintje. Een parachute viel neer met een pakket eronder, in het pakket bleek 10 kilo cocaïne te zitten. De man schakelde de politie in die het pakket en de parachute onderzocht en meenam naar het bureau. Later onderzoek wees uit dat smokkelaars met een klein vliegtuigje de cocaïne aan een parachute uit het vliegtuig gegooid hadden om dit vervolgens door handlangers te laten oppikken. De wind gooide echter roet in het eten en de parachute waaide af en lande in de tuin van de nietsvermoedende Londenaar.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.