Je huis verduurzamen in 6 haalbare stappen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Je huis verduurzamen in 6 haalbare stappen

Het wordt steeds belangrijker om je huis te verduurzamen. Het heeft grote voordelen voor de toekomst – zowel voor jezelf als voor het milieu. Een duurzaam huis is op de lange termijn zelfs een stuk voordeliger. Er zijn dus genoeg redenen om eindelijk jouw eigen woning aan te pakken. Met een handig stappenplan helpen we je graag goed op weg. Je leest onder andere meer informatie over kozijnen, energiezuinige verlichting en goede isolatie. De 6 genoemde stappen zijn haalbaar en effectief tegelijkertijd.

Stap 1: Verbeter de isolatie

Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder je hoeft te stoken in de winter. En in de zomer hoeft de airco minder hard te werken om de ruimte koel te houden. Dat scheelt een hoop energiekosten! Bovendien is het veel beter voor het milieu om je energieverbruik omlaag te brengen. Verbeter daarom op korte termijn de muurisolatie, dakisolatie en de vloerisolatie van je huis.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Stap 2: Ga voor kunststof kozijnen

Je huis verduurzamen in 6 haalbare stappen 16

Ook de kozijnen hebben invloed op de isolatie van je woning. Heb je nog hele oude (houten) kozijnen? Vervang deze dan voor hoogwaardige kunststof kozijnen. Dit materiaal isoleert erg goed, heeft weinig onderhoud nodig en is verkrijgbaar in eindeloos veel stijlen. Daarnaast zijn de kunststof kozijnen prijzen verrassend voordelig. Combineer de nieuwe kozijnen direct met goed isolatieglas om optimaal te genieten van alle voordelen.

Stap 3: Vervang oude apparaten

Oude apparaten hebben vaak een hoog energieverbruik. Vervang ze daarom tijdig voor nieuwe (of tweedehands) apparaten met een beter energielabel. Vooral oude koelkasten, vaatwassers, wasmachines en drogers kunnen erg veel energie slurpen.

Stap 4: Investeer in zonnepanelen

Je huis verduurzamen in 6 haalbare stappen 17

Zonnepanelen zijn de investering zeker waard. Het lijkt bij aankoop misschien een flink bedrag, maar je hebt deze investering vaak al binnen enkele jaren terugverdiend. Op de lange termijn zal het juist bijdragen aan een lagere energierekening.

Stap 5: Schaf een slimme thermostaat aan

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Je huis verduurzamen in 6 haalbare stappen 18

Een slimme thermostaat is veel meer dan alleen een leuk technisch snufje. Je kunt er verrassend veel energie mee besparen. Zo kun je de thermostaat van een afstand bedienen met een app. Ben je vergeten om de temperatuur omlaag te doen toen je vanuit huis vertrok? Geen probleem! Je kunt op ieder gewenst moment de thermostaat bedienen om onnodig veel verbruik te voorkomen.

Stap 6: Stap over op LED verlichting

Vervang alle conventionele lampen in je woning voor energiezuinige LED lampen. En dan hebben we het ook over de spaarlampen. LED verlichting is de zuinigste en hiermee de duurzaamste vorm van verlichting.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.