Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend 13
8
Saved Read later
Deel dit bericht

Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium – Slim, duurzaam en kostenbesparend

Duurzaam, slim en kostenbesparend. Dat zijn in een notendop de belangrijkste voordelen van een slimme thermostaat. Juist vanwege deze voordelen hebben reeds veel huishoudens gekozen voor de aanschaf van een slimme thermostaat. Heb ook jij interesse in een nieuwe slimme thermostaat? En ben je tijdens je zoektocht bij de Google Nest Thermostaat V3 Premium uitgekomen? Dan ben je in deze review aan het juiste adres; in deze review laten wij je kennismaken met deze thermostaat.

In deze review bespreken we de belangrijkste plus- en minpunten van deze review. Wij zijn zelf achter deze punten gekomen, met alle dank aan Google Nest. Wij hebben namelijk deze slimme thermostaat te leen gekregen, zodat wij de thermostaat uit konden proberen. Op basis van onze eigen bevindingen hebben wij deze review kunnen schrijven.

Wat is de Google Nest Thermostaat V3 Premium precies?

De Google Nest Thermostaat V3 Premium is een zogeheten slimme thermostaat. Dit betekent dat je de thermostaat op afstand kunt bedienen. En dat je de thermostaat slimmer is dan een reguliere thermostaat. Concreet betekent dit dat de thermostaat meer mogelijkheden biedt om energie te besparen. Onder aan de streep ben je daardoor met deze thermostaat voordelig uit.

Ook op het gebied van duurzaamheid scoort de Google Nest Thermostaat V3 Premium hoge punten. Door deze thermostaat te gebruiken, weet je het energieverbruik omlaag te krikken. Dáárdoor hoeft er minder energie gestookt te worden en wordt het milieu minder belast. Als elk huishouden in Nederland voor deze slimme thermostaat zou kiezen, zou heel het land plots een stuk duurzamer zijn.

Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend 14

Verschillende modellen van de Google Nest Thermostaat V3 Premium

Heb je toevallig recent het aanbod van Google Nest bekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat je uit veel verschillende slimme thermostaten kunt kiezen. Je kunt niet alleen voor verschillende varianten kiezen, maar ook uit verschillende kleurstellingen. Bij de Google Nest Thermostaat V3 Premium kun je bijvoorbeeld uit vier kleuren kiezen:

  • Wit
  • Zwart
  • Koper
  • Zilver

Doordat je uit meerdere kleuren kunt kiezen, staat deze slimme thermostaat prachtig in je huis. Je kunt ‘m moeiteloos een prominente plek aan een muur in je woning geven.

Wat zijn de voordelen van de Google Nest Thermostaat V3 Premium?

Is voor jou de tijd aangebroken om je huis slimmer te maken? En wil je ook je huis een stuk duurzamer maken? Dan is de aanschaf van de Google Nest Thermostaat V3 Premium volgens ons absoluut aan te raden. Met deze slimme thermostaat geniet je namelijk van onderstaande voordelen.

Geschikt voor alle cv-ketels

Welke cv-ketel heb jij in je woning hangen? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk niet van belang. Het is namelijk een feit dat je de Google Nest Thermostaat V3 Premium op alle mogelijke cv-ketels aan kunt sluiten. Dit betekent dat deze slimme thermostaat voor elk huishouden geschikt is.

Je kunt de Google Nest Thermostaat V3 Premium ook aansluiten op een combi ketel, op stadsverwarming zonder koeling of op een warmtepomp zonder koeling.

Op afstand te bedienen

Zoals een echte slimme thermostaat betaamd, kun je deze thermostaat op afstand bedienen. Dit kun je bijvoorbeeld via je smartphone of je tablet doen. In onze ogen biedt dit veel voordelen én mogelijkheden:

  • Je kunt de slimme thermostaat op afstand uitschakelen. Handig als je van huis bent vertrokken en de thermostaat vergeten bent uit te doen.
  • Je kunt de slimme thermostaat op afstand inschakelen. Handig als je vanuit je werk naar huis gaat en graag in een verwarmd huis thuiskomt.

Het bedienen op afstand gaat overigens erg gemakkelijk. Dit is te danken aan de slimme Google Nest App. Door deze app op je smartphone of tablet te installeren, heb je alle touwtjes in handen. Deze app zorgt er bovendien voor dat je veel energie en daarmee veel geld kunt besparen.

Duidelijk display

Bij de Google Nest Thermostaat V3 Premium valt het grote display direct op. Dit display is groot en is daardoor prima af te lezen. Het fijne is ook dat dit display direct oplicht, zodra je hand in de buurt van de thermostaat komt.

Wat je op dit display af kunt lezen? Je komt onder meer de tijd en de temperatuur aflezen. Via dit display is het uiteraard ook mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen.

Prima connectiviteit

Wil je graag de Google Nest Thermostaat V3 Premium op afstand bedienen? Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dat prima mogelijk. We kunnen dit voordeel echter nóg mooier maken; je kunt namelijk allerlei smart home platformen gebruiken voor deze slimme thermostaat. Deze slimme thermostaat is compatibel met onder meer Amazon Alexa en Google Assistant. Erg handig.

Interessante prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor een slimme thermostaat van Google Nest? Dan kies je voor kwaliteit. Deze thermostaten zijn niet alleen slim en duurzaam, maar ook van een uitmuntende kwaliteit. Wij zijn er daardoor van overtuigd dat je jarenlang van deze slimme thermostaat gebruik kunt maken.

Dat stelt het prijskaartje ook direct in een ander daglicht. Wij hadden in eerste instantie het idee dat deze thermostaat vrij duur is, maar dat is gezien de kwaliteit niet het geval. Door éénmalig in deze slimme thermostaat te investeren, geniet je de komende jaren van veel gemak. En van een flinke besparing op je energierekening.

Wat zijn de nadelen van de Google Nest Thermostaat V3 Premium?

Toen wij de Google Nest Thermostaat V3 Premium uit mochten proberen, werden we enthousiast. We kennen namelijk weinig andere slimme thermostaten die zo slim en duurzaam zijn. Toch hebben wij ook enkele nadelen opgemerkt.

Lastig te installeren/monteren

Wil je de Google Nest Thermostaat V3 Premium zelf gaan installeren? Dan moet je precies weten waar je mee bezig bent. Het is namelijk zo dat je vrij veel lastige handelingen moet verrichten. Het is bijvoorbeeld zaak dat je de bestaande bedrading doorknipt en nieuwe bedrading aan gaat leggen.

Kun je dit niet zelf? Probeer het dan ook vooral niet. Je moet echt nooit met elektriciteit experimenteren. Je kunt in dat geval beter een vakman inhuren. Uiteraard moet je daarvoor wel de knip trekken.

Geen extra sensoren

Wil je graag meerdere radiatoren in je woning kunnen bedienen? Dat is helaas niet mogelijk met de Google Nest Thermostaat V3 Premium. Je kunt het gehele huis als één geheel bedienen, maar niet kamers afzonderlijk van elkaar. Een gemiste kans volgens ons, aangezien dit nóg meer gemak met zich mee zou brengen.

Wat kost de Google Nest Thermostaat V3 Premium?

Heb je interesse om de Google Nest Thermostaat V3 Premium aan te schaffen? Dan kun je rekening houden met een investering van zo’n 200 euro. Dat is namelijk de adviesprijs die door Google Nest vastgesteld is.

Wij hebben echter opgemerkt dat je regelmatig van een Google Nest Thermostaat V3 Premium aanbieding kunt genieten. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Bol.com; bij deze webshop betaal je slechts 199 euro voor deze thermostaat. Dat is toch een makkelijke besparing van 50 euro.

Spreekt dit prijskaartje je aan? Dan hoef je nog maar één keuze te maken; in welke keur wil je deze slimme thermostaat hebben?

Onze eindconclusie over de Google Nest Thermostaat V3 Premium

Onder aan de streep zijn wij behoorlijk enthousiast over de Google Nest Thermostaat V3 Premium. Deze thermostaat is slim, is duurzaam, is fijn te bedienen en zorgt voor een flinke kostenbesparing. Ook over de kwaliteit en vele mogelijkheden zijn wij erg te spreken.

Graag willen we je ook op de nadelen wijzen. Houd rekening met het gebrek aan extra sensoren én met de lastige installatie. Dat laatste is volgens ons toch wel een significant nadeel. Neemt niet weg dat wij je de aanschaf van deze slimme thermostaat alsnog van harte aan kunnen raden. Voor de installatie kun je het beste een specialist inhuren. Nadat de specialist zijn werk heeft gedaan, geniet jij jarenlang van een sublieme slimme thermostaat.

Conclusie

Deze thermostaat is slim, is duurzaam, is fijn te bedienen en zorgt voor een flinke kostenbesparing. Ook over de kwaliteit en vele mogelijkheden zijn wij erg te spreken.

8
Voordelen
Geschikt voor alle cv-ketels Op afstand te bedienen Duidelijk display Prima connectiviteit Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
Lastig te installeren/monteren Geen extra sensoren
  • Review8
Deel dit bericht
Read later

One Comment

  1. Adri lakerveld Reply

    Jammer genoeg kwam niet uit de review dat deze thermostaat niet werkt met de meeste open therm systemen, hij kan alleen maar aan en uit schakelen. Ik kan het weten want ik heb er zelf oom een sinds januari 2022

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.