Is de laminaatvloer op zijn retour? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Is de laminaatvloer op zijn retour?

Met de opkomst van andere hout-look vloermogelijkheden, zoals vinyl en keramische tegels, beginnen sommige mensen zich af te vragen of laminaatvloeren wel actueel en trendy blijven. Betekent dit dat laminaatvloeren op hun retour zijn?

Er worden enorme vorderingen gemaakt in de vloertechniek, waardoor de beste laminaatvloeren meer dan ooit tevoren op massief hout lijken. Laminaatvloeren bieden huiseigenaren nog altijd een betaalbare manier om hun droom van een houten vloer te realiseren. Hier draagt de zeer realistische houtlook aan bij, net als de mogelijkheid om een waterdichte laminaatvloer aan te schaffen.

Zeer realistische look

Laminaatvloeren met een buitengewoon realistische look die de huidige trends in massief hout nabootst. Denk aan lichte kleuren, bredere planken en vloeren die eruit zien als echt hout met een rustieke textuur. De meeste mensen kunnen niet van echt hout onderscheiden. Met de hand geschuurd, draad geborsteld zijn slechts een paar van de nieuwe opties in laminaatvloeren. Deze texturen zorgen voor een uiterst natuurlijke uitstraling van de vloer.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Gerecycled houtlook

Wonen anno 2020 is gebruikmaken van gerecyclede materialen, zoals hout. Natuurlijk kunnen laminaatvloeren de essentie van gerecycled hout niet echt nabootsen. Ze kunnen wel de look en feel van gerecycled hout hebben. Bovendien worden laminaatvloeren sterker dan ooit en daarmee eveneens duurzamer. Zo doe je mee met de milieubewuste trend.

Waterdicht

De trend van waterdichte vloeren neemt een grote vlucht, met name door de instroom van waterdichte vinylvloeren (PVC-vloeren). Laminaatvloeren zijn ontstaan als de onderhoudsvriendelijke en zorgeloze optie voor houten vloeren. Zo is het laminaat van Kwantum gemakkelijk en snel te leggen en vraagt het vrijwel geen tijd qua onderhoud.

Inmiddels zijn er zelfs waterdichte laminaatvloeren. Ze zijn nog steeds zeldzaam en moeilijk te vinden, maar het zijn nog altijd doe-het-zelf-vriendelijke vloeren die sterk op hout lijken en die 100% waterdicht zijn. Dat betekent dat je ze kunnen worden gelegd in keukens, badkamers, kelders en andere ruimtes waar vocht een rol kan spelen.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Uniek, duurzaam en groen, met elke plank die een verhaal vertelt, is het geen wonder dat het teruggewonnen hout zo snel is opgestegen. En het is geen wonder dat de fabrikanten van laminaatvloeren proberen een handje te helpen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.