Stel trouwt aan de voet van uitbarstende vulkaan
Saved Read later
Deel dit bericht

Stel trouwt aan de voet van uitbarstende vulkaan

Er zijn koppige mensen en er zijn zeer koppige mensen. Chino Vaflor en Kat Boutista Palomar mag je rustig tot de laatste categorie rekenen. Ze hadden hun huwelijk tot in de puntjes geregeld en niets zou ze weerhouden om dat precies zo uit te voeren als zij zich dat hadden voorgenomen. Dat zou nog een behoorlijke verrassing opleveren.

Mount Taal als imposante achtergrond

De Taal wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste vulkanen van Zuidoost Azië. De vulkaan is te vinden op 60 kilometer ten zuiden van de miljoenenstad Manilla op de Filipijnen. De Taal vormt een prachtig plaatje met een enorm blauwgroen meer in een enorme krater, die is gevormd door 4 enorme uitbarstingen. Dat meer heeft een oppervlakte van 234km2 en het water is 76 meter diep. Het is een gewilde achtergrond voor huwelijksfoto’s op de Filipijnen, ook Chino en Kat hadden hiervoor gekozen, maar of 12 januari 2020 nu een goede keuze was geweest?

Een driftige vulkaan

De uitbarstingen van de Taal zijn bijgehouden vanaf 1572 en zo weten we dat er 35 zijn geweest sinds die tijd. De grootste in de moderne tijd was die van 1911 waarbij 1.300 mensen het leven verloren. Sinds 1977 waren er echter geen problemen meer geweest met de vulkaan en deze leek tot rust te zijn gekomen. Af en toe waren er na 1991 nog wat rommelingen, maar die werden niet gevolgd door een uitbarsting.

Bekijk ook:
8 bizarre tradities met Kerstmis

Een onstuimig ja-woord

De eerste dagen van het nieuwe jaar in 2020 vertoonde de vulkaan plotseling weer extra activiteit en de autoriteiten hielden de vulkaan nauwlettend in het oog. De eerste evacuaties vonden plaats. Toen de situatie steeds dreigender werd, werd de zone waarbinnen mensen moesten vertrekken op 12 januari bepaald op een straal van 15 kilometer rond de vulkaan. De trouwlocatie van het gelukkige stel lag duidelijk binnen die zone op 10 kilometer van Mount Taal. Uiteraard kon het niemand zijn ontgaan dat er wat aan de hand was in het gebied, zelfs een bruidspaar niet. Maar in de overtuiging dat hun bruiloft moest doorgaan op de geplande wijze, besloten Chino en Kat het risico te nemen. Tijdens het ja-woord besloot de vulkaan zich er mee te bemoeien door uit te barsten. Zelfs daardoor kon het koppel niet worden afgeschrikt en de plechtigheid ging gewoon door.

De meest bijzondere trouwfoto’s ooit

Het zal altijd de vraag blijven of het feest in een drama zou kunnen zijn geëindigd. De trouwgasten voelden zich nog redelijk veilig omdat ze zich op hoger gelegen grond bevonden. De trouwfoto’s werden in alle rust gemaakt, voor zover dat mogelijk is tijdens een vulkaanuitbarsting. Het bruidspaar kan er van overtuigd zijn dan deze foto’s door meer mensen zullen worden bekeken dan zelfs die van royalty. De achtergrond is ongekend mooi in alle woestheid die de natuur kan bieden. Toen de as op de kleding van de aanwezigen begon neer te dwarrelen, was het tijd om te vertrekken. Iedereen bleef kalm en zo vielen er geen slachtoffers. Een bruiloft die alle gasten zeker nooit meer zullen vergeten.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.