Interieur trends 2020 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Interieur trends 2020

Met gedurfde tinten van terracotta, gebrande sinaasappel, oker en boterachtige kleur, prachtige voelbare texturen zoals bouclé en meubels en accessoires die de natuur en organische vormen weerspiegelen, beloven de meest invloedrijke interieurtrends van 2020 om onze huizen een zachte warmte te geven.

Maar hoe kunnen we die trends omarmen met een minimum aan stress? ‘Trends zijn een grote bron van inspiratie, maar voelen zich niet onder druk gezet om ze volledig te integreren’, zegt Rob Ellis, ontwerper bij DFS. ‘Je kunt een of twee aspecten, zoals kleur, textuur of patroon, nemen en ze op subtiele manieren gebruiken om een look te creëren die nog steeds persoonlijk en leefbaar voor je is.’

Bereid je voor

Van de eerste zorgen over de hoeveelheid werk tot het debat ‘Heb ik echt de juiste kleuren gekozen?', Tot het moment dat we voor het eerst op je bank ontspannen als we klaar zijn, doorlopen we allemaal een reeks emotionele fasen, we vernieuwen een kamer.

Het is van belang om vooruit te plannen en minimaal een paar weken de tijd te nemen om uw ideeën te laten kristalliseren. Gelukkig is de sterke organische sfeer voor 2020 – eenvoudige, natuurlijke vormen met een luxe en toch uitnodigende retro-look – gemakkelijk te interpreteren.

Vergeet textuur niet

Hier komt textuur naar voren en 2020 ziet een sterke focus op bouclé. Het begon op de catwalk en is nu stevig bevestigd als een basisstructuur voor een warm en uitnodigend huis. De lusvormige garens, vaak in verschillende subtiele tinten, creëren een verhoogde ‘gekrulde’ kwaliteit die een verfijnd maar gezellig gevoel geeft.

Rob Ellis van DFS zegt ook dat slimme stiksels in 2020 patroon en interesse zullen geven aan decoratieve afwerkingen op bankarmen, voetenbankjes en kussens.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

Houd natuurlijk licht in gedachten

Besteed wat tijd aan het kijken hoe het licht op verschillende punten in de kamer valt en hoe de zon eromheen beweegt. Dit heeft niet alleen invloed op hoe je kleuren ziet, maar helpt je ook beslissen hoe je de ruimte verdeelt voor verschillende activiteiten, zoals lezen of tv kijken, socialiseren en ontspannen natuurlijk.

De kleurcode

Het bedenken van een geheel nieuw kleurenschema kan moeilijk zijn, maar een kleurenwiel kan hulp bieden. Deze zijn online te vinden. De kleurwielen laten zien hoe verschillende tinten elkaar aanvullen en verbeteren.

Het is goed om uw keuze te beperken tot maximaal drie kleuren: een hoofdtint, die mogelijk wordt weerspiegeld in uw bekleding; een contrast; en een hoogtepunt.

Gedempt roze, babyblauw en muntgroen worden getipt als trendy accenten voor 2020.

En hier is een tip van professionele interieurontwerpers; als je vastzit, let dan op kunst, ornamenten en stoffen met een kleurencombinatie die je oog bevalt en gebruik ze als inspiratie.

Wanneer u een kleur hebt gekozen, koop dan eerst een tester pot verf  om te kunnen zien of de kleur mooi uitkomt op de muur.

Bij een serieuze investering zoals een bank of fauteuils, is het een idee om een geschikte gekleurde plaid of pashmina op zijn plaats te draperen om te zien hoe uw nieuwe tonen zouden werken.

Houd accenten scherp

Donker ebbenhout, walnootafwerking en meubelaccenten in staalachtig grijs zorgen voor een gedefinieerde voorsprong in interieurs in 2020, dus je moet misschien gedisciplineerd zijn over wat je houdt en loslaat.

Een rommelige ruimte roept geen rust op, dus het is een goed idee om alles in te pakken – kussens, plaids, plantenbakken, vazen en verlichtingsarmaturen – en ze uit de kamer te halen. Sorteer vervolgens zorgvuldig door en kies alleen items die uw nieuwe look zullen verbeteren. De rest kan worden opgeslagen voor toekomstig gebruik of worden geschonken aan een goed doel. Natuurlijk laat je hierbij wel enkele planten staan, maar welke? Wij hebben vijf hippe planten die in elk huis passen uitgezocht. Kijk snel hier voor 5 hippe planten.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Creëer een sociale ruimte

Als je ruimte hebt, is het geweldig om twee banken op te nemen om een woonkamer sociaal en vriendelijk te laten voelen, en de luxueuze, rijk gestructureerde stoffen van 2020 – leer, fluweel en suede – bieden eindeloze mogelijkheden. ‘Als je twee verschillende stijlen of maten combineert, overweeg dan schaal – hoe zien de banken er samen uit en zitten ze in het algemeen in de kamer?’, Zegt Rob Ellis bij DFS. ‘Vergeet niet hun diepte, evenals breedte en hoogte.’

Overweeg zonering voor een gastvrije, gezellige omgeving in een grotere kamer. Plaats banken dicht genoeg bij elkaar om een gebied te creëren dat duidelijk is aangewezen om rond te verzamelen in plaats van ze te uit elkaar te plaatsen of aan de randen te laten zweven.

Meet, meet en meet opnieuw in een kleinere ruimte – en zoek naar een compact ontwerp. Een andere geweldige manier om een gezellige sfeer in een beperkt gebied te creëren, is door een bank te combineren met een stoel en een voetenbank die tevens dienst doet als salontafel of extra stoel. Dit biedt flexibiliteit en functionaliteit zonder in te leveren op vloeroppervlak.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.