Hoe maak je de keuze tussen graszoden en kunstgras? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe maak je de keuze tussen graszoden en kunstgras?

Gras in de tuin ziet er altijd goed uit. Het geeft het een frisse uitstraling. Bovendien kan je op allerlei manieren profiteren van gras. Je kan er bijvoorbeeld lekker in spelen of sporten op warme dagen. Gras is er tegenwoordig in heel veel vormen. Je hebt de natuurlijke graszoden. Daarnaast is het ook zo dat je voor de kunstmatige vormen van gras kunt kiezen. Natuurlijk vraag je je dan af hoe je die keuze maakt. Dat leer je hier.

De hoeveelheid zon

Het is belangrijk om eerst te kijken naar de hoeveelheid zon die er op het gras valt. Wil je dat het niet verbrandt en geel wordt omdat er de hele dag een brandende zon op staat? Dan zijn kunstgrassen misschien een beter idee. Die blijven altijd mooi groen. Dit is een fijn kenmerk. Zo kan je er altijd lekker van genieten. Al direct wanneer je de gordijnen opent zie je een fijne groene tuin. En dat blijft dan nog eens de hele dag zo. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat het lelijk wordt door de omstandigheden. Zeker de moderne soorten kunstgras zijn goed bestand hiertegen.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

De mate van onderhoud

Wanneer je weinig onderhoud wilt hebben, dan is gras altijd een goed idee. Zowel natuurlijk gras als kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. Dat neemt niet weg dat de ene soort wel net wat meer vergt dan de andere. Natuurlijk gras zal immers groeien, dus dat moet je wel maaien. Kunstgrassen koop je in een bepaalde vorm en die blijven dan ook zo, zolang als je het gebruikt in je tuin. Dit kan dus een reden zijn om toch vooral voor de kunstgrassen te kiezen als je een druk leven hebt. Wil je lekker werken in de tuin? Dan kies je zoden.

Spelen en sporten

Wil je de echte reden waarom je voor kunstgrassen zou moeten kiezen? Dan is het wel dat de kwaliteit ervan tegenwoordig zo goed is. Je kan er lekker op spelen met de kinderen. Je kan in de zomermaanden ook je workout buiten doen in plaats van binnen. Het zal allemaal het gras niet aantasten. Je krijgt geen last van lelijke en kale plekken. Het ziet er nog net zo uit als toen je het er net in legde. Dat maakt het dus wel heel goed bruikbaar voor gezinnen waarin altijd wel iets gebeurt.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Eén met de natuur

Tot slot is er nog een belangrijke reden om juist voor zoden te kiezen. Wanneer je namelijk een mooie groene tuin hebt ontworpen, dan wil je die wel compleet maken. Dat doe je door te kiezen voor graszoden. Die passen natuurlijk beter bij de bloemen, planten en struiken die je gekozen hebt. Dit ziet er beter als een mooi geheel uit dan wanneer je kiest voor kunstgrassen. Het is ook nog eens zo dat er verschillende grassoorten bestaan. Daardoor kan je dus geheel op maat een keuze maken en je tuin er helemaal mee afmaken. Dan staat echt gras beter.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.