3 voordelen van kunstgras 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 voordelen van kunstgras

Kunstgras in je tuin: waarschijnlijk had je daar een aantal jaar geleden nog helemaal niet aan moeten denken. Maar tegenwoordig zie je in veel tuinen, maar ook in speeltuinen en op sportvelden, mooi kunstgras verschijnen. Waarom eigenlijk?

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk

Voor veel mensen zal de keuze op kunstgras vallen omdat het mooi blijft, zonder dat je er veel aan hoeft te doen. Je hoeft niet iedere week te maaien en toch heb je geen kale tegeltuin. Een gazonnetje staat wel zo mooi en natuurlijker. Af en toe even de blaadjes en takjes die erop vallen eraf halen en misschien een borstelbeurtje. Hiermee blijven namelijk de vezels mooi overeind staan. En sproeien is ook al niet nodig. Helemaal een bijkomend voordeel als er een hete zomer is en je niet meer sproeien mag!

Altijd een mooi gazon

En dat is meteen de volgende reden waarom kunstgras gekocht wordt. De schoonheid van het gazon, zullen we maar zeggen. Je hebt immers altijd een mooi, strak grasveldje. Geen gele verkleuringen, geen kale plekken en geen ongelijke stukken. Gewoon mooi én toch mogen de kinderen er gewoon op los spelen. Ideaal toch?

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Net echt

Waar je vroeger duidelijk zag dat het om kunstgras ging, is dat tegenwoordig gelukkig niet meer zo. Hierdoor is kunstgras kopen dan ook zeker in de belangstelling toegenomen. Er zijn diverse soorten kunstgras, waarbij er gekeken wordt naar de functie van het gras. Een sportveld stelt immers veel hogere eisen aan het gras wat betreft het betreden ervan. Terwijl een grastapijt in een tuin veel minder te houden heeft. Maar laatstgenoemde zal weer meer eisen stellen aan het uiterlijk van het grasveld.

Gecertificeerd gras

Het enige wat je wel even in de gaten moet houden is of het gras gecertificeerd is door TNO. Of bekijk of het voldoet aan de normen die de Europese regelgeving heeft bepaald. Zo kan je inschatten of het gras wel dier- en mensvriendelijk is! Kunstgras bestellen kan zelfs online, dus ook het kopen kan op een makkelijke manier!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.