Hoe ga je om met incassobureaus als je schulden hebt? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe ga je om met incassobureaus als je schulden hebt?

Wanneer je te maken krijgt met schulden, dan komt er een moment waarop de schuldeiser actie onderneemt om jou te laten betalen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je wordt aangeschreven door een incassobureau. Wanneer je met deze bureaus te maken krijgt, dan moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen. Omdat dit geen makkelijke zaak is, vind je hier wat handvatten waaraan je je kan vasthouden, mocht je zelf in deze situatie terechtkomen.

Kijk of het klopt

Het klinkt misschien vreemd, maar niet ieder incassobureau is ook echt een bureau dat de incasso verzorgt. Er zijn wat slimme oplichters die denken dat ze je via deze weg ook geld afhandig kunnen maken. Nog voor je dus begint met het oplossen van je situatie, is het belangrijk om eerst eens te bekijken met wie je nu eigenlijk te maken hebt. Vraag of je legitimatie mag zien. En nog veel belangrijker, bedenk je zelf eerst of je wel schulden hebt voor iemand bij je op de stoep staat met allerlei beweringen op dit gebied.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Inzicht geven in de situatie

Het lijkt wel alsof iedereen met schulden te maken heeft tegenwoordig. De wereld is natuurlijk ook in korte tijd een flink stuk duurder geworden. Het is dan ook belangrijk om niet te denken dat je alleen staat. Ook bij het incassobureau weten ze heus wel dat het lastig is om rond te komen momenteel. Daarom is het dus ook belangrijk om geen vijandige houding aan te nemen als je met een echt bureau te maken hebt. Het is eerder beter om juist te bekijken hoe je inzicht in jouw situatie kan geven. Daarmee kan het ook gemakkelijker worden om naar de best mogelijke oplossing op zoek te gaan.

Vraag om hulp

Het is ook belangrijk om hulp te vragen. Er zijn in Nederland verschillende organisaties die klaarstaan om mensen met schulden bij te staan. Een incassobureau levert een dienst, maar die dienst moet natuurlijk wel ook bekostigd worden. Daarom zullen de kosten op jou verhaald worden. Wat dus je schulden eigenlijk ook weer groter maakt. Dit wil je natuurlijk niet. Het is beter om te zorgen dat je op tijd de hulp krijgt van mensen die hier de nodige inzichten over hebben opgedaan. Alleen al om te voorkomen dat je schulden alleen maar verder oplopen en je leven straks gedomineerd wordt door contact met incassobureaus.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Zoek zelf het contact

Wat vooral ook slim is om te doen, is zelf het contact zoeken. Dit geeft je de zekerheid dat je proactief in de zaken staat. Wanneer je weet dat er een situatie met het incassobureau aan te komen zit, dan kan je dat maar beter gewoon bij de hoorns vatten. Daardoor heb je direct de situatie beter in de hand en kan je ook zorgen dat de oplossing gevonden wordt die voor alle partijen aantrekkelijk te noemen is. Natuurlijk moet je altijd zorgen dat de schuld wordt afgelost, maar op deze manier doe je dat met minimale schade.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.