De herfst is best fantastisch 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De herfst is best fantastisch

De herfst is dit jaar wat abrupt ingegaan. De zomer eindigde met een paar tropische dagen. Het rook overal naar barbecue en er leek geen eind aan te komen. Nu kun je de fleece dekens van zolder halen en een warme kruik vullen om lekker mee op de bank te hangen. De herfst is begonnen. Je kunt doen alsof het nog steeds zomer is en stug ijsthee blijven drinken, maar dan mis je de grootste voordelen van de herfst. 

De herfst is namelijk een geweldig excuus om je binnenshuis goed te doen aan alles wat knus, gezellig en comfortabel is. Het grootste voordeel: het hoeft er niet goed uit te zien want bijna niemand ziet je.

Ovenschotels glühwein en pepernoten

De herfst is eigenlijk het begin van de winter, dus je mag nu al beginnen met glühwein. Waarom niet, de pepernoten liggen sinds eind augustus ook al in de supermarkt. Iedereen weet dat de meeste gezelligheid dit jaar binnenshuis zal plaatsvinden. Om het allemaal een beetje uit te houden dit najaar is enige voorbereiding vereist.

Maak je klaar om thuis alle warme dranken te maken die je kunt bedenken, met en zonder alcohol, zoals Irish Coffee, verse kruidenthee, chocolademelk en natuurlijk glühwein. Ovenschotels, kaasfondue en zelfgemaakte appeltaart kunnen ook niet ontbreken.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

De herfst is best fantastisch 16

Sporten en wandelen in de herfst

Je zweet je niet meer te pletter tijdens een rondje HIIT en je hoeft daarna niet meer liters te drinken om weer bij te komen. Je kunt een sportoutfit nu meerdere keren dragen, want dat kleine beetje zweet ruikt toch niemand. De herfst is nog ver weg van de zomer, dus als je nu helemaal geen zin hebt in sporten maakt het eigenlijk weinig uit voor je looks.

De zon is niet meer zo fel. Dat betekent dat je niet meer verbrand na een wandeling van twintig minuten. Je hoeft die flessen zonnebrandcrème niet meer met je mee te slepen, telkens als je wat buiten de deur doet. De herfst is gelukkig nog niet koud, dus na een lange wandeling ben je niet van top tot teen bevroren

De herfst is best fantastisch 17

Slapen als een kampioen

De afgelopen zomer was het 9 van de 10 keer veel te warm om te slapen. Zonder deken is de hele slaapervaring toch anders en eigenlijk ben je alsnog aan het zweten. Tegelijkertijd word je de hele tijd lekgeprikt door alle muggen die je aantrekt. Om half 6 beginnen de meeste vogels oorverdovend luid te fluiten. Oja, het kabaal van de ventilator naast je bed draagt ook niet bij. Dus, slapen in de herfst is een kloosterlijke ervaring in vergelijking tot de zomer, een waar slaapfestijn kan losbarsten. Je kunt vroeger naar bed, omdat het veel eerder donker is. Je bent vervolgens volledig van de wereld tot het moment dat de wekker gaat. Van alle kanten kun je jezelf inbouwen met dekens en kussens zonder dat het te warm wordt.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Herfstdip en donkere dagen

Het nadeel is dat je helemaal niet uit je bed kunt komen, omdat het nog donker buiten is. En ja, door het gebrek aan zonneschijn voel jij je goede humeur met de dag afzwakken. De enige oplossing is wat mij betreft eten, drinken en alles waar je van opwarmt.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.