in , ,

Heb jij een dipje? Dit helpt echt!

Het coronavirus raakt ons allemaal. Sociale contacten zijn goed voor mensen en helpen tegen eenzaamheid. Dat jij nu je familie en vrienden niet kan zien heeft misschien invloed op je gemoedstoestand. Ook mag je even geen activiteiten buitenshuis doen, niet meer naar de sportschool of op vakantie. Wat kun je op dit moment doen om je toch mentaal en fysiek goed te voelen? Dit artikel vertelt je wat kan helpen om door deze periode heen te komen met weinig inspanning maar met een goed humeur en fit lichaam.

1. Ruim op! 

Ruim je rommel op, leeg je mailbox, je postbus, je bureau en je kledingkast. Dit zorgt voor overzicht in je leefomgeving en in je hoofd. Je krijgt weer een helder inzicht in wat je echt nodig hebt en wat je allemaal al bezit.

2. Beweeg (online)

Je kan nog steeds bewegen. Sporten doet je goed en maakt endorfine aan. Zorg ervoor dat je elke dag een beetje beweegt en het liefst af en toe intensief. Dit kan door een korte wandeling te maken of door een online work-out te volgen. Er zijn al veel cursussen te volgen online. Zit je even niet lekker in je vel? Beweeg en je voelt je daarna weer een stuk fitter!

Lees ook:
Poll: Ga jij de Corona-app installeren?

3. Slaap (niet teveel, niet weinig) 

Hou een gezond ritme en slaap genoeg. Ga geen vreemde dingen doen die je normaal ook niet doet, zoals tot 3 uur s’nachts Netflix bingewatchen als je de volgende dag vroeg moet werken. Slapen geeft nieuwe energie voor een nieuwe dag. Te weinig slapen kan zelfs invloed hebben op het creëren van psychische problemen en depressies.

4. Gebruik minder stimulerende middelen

Probeer wat te minderen met alcohol en koffie. Deze kunnen je bij overmatig gebruik een gestrest gevoel geven. Drink meer water en kruidenthee of maak een gezonde smoothie. Je hoeft natuurlijk je dagelijkse bakje koffie niet te schrappen maar als je merkt dat je er kriebelig van wordt, probeer dan eens een paar dagen in de week te minderen. Dit geldt ook voor roken en drugs, deze middelen hebben direct invloed op je psyche. Drugs verdoven maar ze tasten ook je dopamine waarden aan. Dit laatste kan weer zorgen dat je altijd drugs nodig hebt om je goed te voelen. Probeer andere activiteiten uit zoals sporten die je dopamine op een gezondere manier beïnvloeden.

5. Zoek (op een creatieve manier) naar sociaal contact

Social distance hoeft niet te betekenen dat je sociale contacten moet vermijden. Misschien wel fysiek, maar probeer je netwerk te onderhouden. Sociale contacten zijn goed voor je welzijn en helpen tegen eenzaamheid. Eenzaamheid kan weer zorgen voor depressies en psychische problemen. Bel je vrienden of videocall met je collega’s. Regel een “raamsessie” met het verzorgingstehuis van je oma zodat ze je via het raam kan zien. Wees creatief en hou contact met de mensen van wie je houdt!

Lees ook:
Ga jij op vakantie naar het buitenland deze zomer?

Bekijk ook:

  • Zorgt jij extra goed voor je gezondheid in deze tijd?

    • Ja
    • Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Viagra nodig? Probeer deze natuurlijke vervangers gewoon

misdaadpiek asielzoekers

Misdaad cijfers flink gestegen onder asielzoekers