blank

6 Tips om je huis te beveiligen

0 Shares

Inbrekers hebben het voorzien op jouw spullen! Wil jij voorkomen dat je het volgende slachtoffer wordt van een vervelende inbraak? Lees dan snel dit artikel. Hierin leggen we uit hoe je een inbraak kan voorkomen door je huis beter te beveiligen!

Tip 1: Goede sloten

Het ligt een beetje voor de hand, maar goede sloten voor je deuren is toch een van de makkelijkste manieren om je huis beter te beveiligen. Een deur met een oud of simpel slot is immers makkelijk te kraken en hiermee rol je eigenlijk de rode loper voor de inbrekers uit. Met sterke cilindersloten maak je het inbrekers bijzonder lastig om via de deur binnen te komen, dus dat is de eerste stap die je kan zetten voor een veiliger huis!

Sterke cilindersloten

Tip 2: Ramen van dubbelglas

Een andere manier waarop inbrekers vaak een huis betreden, is door het intikken van een ruitje. Dit gaat vaak makkelijk als het raam dun is, maar bij een raam van dubbelglas krijg je dit niet zo maar voor elkaar. Ga dus na of je ramen van enkel of dubbel glas zijn en dan weet je hoe makkelijk het is om via een raam binnen te komen. Ramen van dubbel glas zijn daarnaast ook voordelig voor je energierekening, want deze isoleren beter.

Bekijk ook:
De ontwikkeling van de huizenmarkt door de jaren heen

Ramen

Tip 3: Verlichting

Door inbrekers vroegtijdig af te schrikken, maak je je huis ook een stuk veiliger. Dit kan je eenvoudig voor elkaar krijgen door te investeren in een goede verlichting. Inbrekers gaan namelijk graag in het donker aan de slag, zodat de ongestoord hun slag kunnen slaan. Dat gaat natuurlijk een stukje moeilijker als de hele omgeving van je huis goed verlicht is.

Een extra tip is om een deel van de verlichting aan te sluiten op een bewegingssensor. Zo gaat deze verlichting alleen aan als er beweging in de tuin is. Op deze manier zal de inbreker extra worden afgeschrikt als hij deze af laat gaan. Het voelt immers als een flinke spotlight, en dat wil hij natuurlijk niet!

Verlichting

Tip 4: Camera’s

Met behulp van camera’s kan je inbrekers ook goed afschrikken. Alles wordt met camera’s namelijk op beeld vastgelegd, en daar zit je als inbreker niet op te wachten. Bij de voordeur kan je tegenwoordig een deurbel met een camera installeren, en daarmee kom je al een heel eind!

Bekijk ook:
Steeds meer (jonge) huizenkopers schrappen voorbehoud financiering

Gratis stockfoto met architectuur, beveiliging, beveiligingscamera

Tip 5: Een waakzame hond

Als je een hond hebt zal elke inbreker twee keer nadenken voordat ze je huis betreden. Het is dan wel belangrijk dat je een waakzame viervoeter hebt, want een hond die gewoon lekker blijft slapen tijdens het inbreken zorgt niet voor veel angst. Inbrekers zullen vaak even testen of de hond een obstakel kan vormen voor hun snode plannen. Als het beestje niet gaat blaffen en lekker blijft slapen, dan zullen de inbrekers een stuk minder onder de indruk zijn. En dat wil je natuurlijk niet hebben!

Waakzame hond

Tip 6: Verberg waardevolle spullen

Een andere goede tip is om waardevolle spullen te verbergen. Dit werkt inbrekers op twee manieren tegen. Ten eerste zullen inbrekers eerst op verkenning gaan, om te kijken bij welke huizen ze de duurste spullen kunnen halen. Zo wordt je huis dus minder interessant, omdat je geen dure spulen lijkt te hebben. Ten tweede wordt het dan ook lastiger om je kostbare spullen te vinden, als ze eenmaal binnen zijn. Als ze de spullen onvindbaar zijn, kunnen ze ook niet gestolen worden. Berg je kostbare spullen dus goed op en zo blijven ze een stuk veiliger!

Bekijk ook:
Zo zorg je dat je kinderen staan te springen om buiten te spelen

Waardevolle spullen

Heb jij nog een goede tip om je huis te beveiligen die hier niet tussen staat? Laat hieronder dan een reactie achter en help mensen hun huis te beschermen tegen inbrekers!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Trending
Opinie
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.