Waar komt de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen vandaan? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar komt de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen vandaan?

Het is keer op keer wetenschappelijk bewezen: Vrouwen komen veel minder vaak klaar dan mannen. Zelfs onder jongeren geldt dat er een flinke orgasmekloof is ontwikkeld. Wat gaat er mis?

Seks is gezond, dus we zouden er allemaal zoveel mogelijk plezier uit kunnen halen. Om je een handje op weg te helpen kan een clitoris vibrator een handig hulpmiddel zijn. Om de orgasmekloof tegen te gaan, geven we je hier een minicursus over de clitoris want daar ligt toch wel vaak oorzaak.

Wat is de clitoris?

De clitoris is het meest gevoelige deel van de vagina. Deze zwelt op bij opwinding, omdat er veel bloed naartoe wordt gestuurd (net als bij de penis). De meeste vrouwen kunnen alleen klaarkomen als de clitoris wordt gestimuleerd. Het is voor vrouwen daarom een ontzettend belangrijk onderdeel van seks.

De clitoris heeft twee zichtbare onderdelen: de clitoris capuchon (het stukje huid dat zich terugtrekt bij opwinding) en de glans. Dit is het gevoelige deel van de clitoris, waar maar liefst 15000 zenuwen doorheen lopen.

Dit is echter maar het puntje van de ijsberg. Wist je dat een clitoris ‘benen’ heeft? Deze zitten onder de huid tegen het heupbot aan. Ze kunnen wel 6 cm lang zijn, en worden erect als een vrouw opgewonden raakt. Deze ‘clitorisbenen’ worden gestimuleerd door penetratie. Sommige vrouwen kunnen daarom klaarkomen door alleen penetratie.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Waar zit de clitoris?

Er wordt vaak gegrapt over mannen die de weg naar de clit niet kunnen vinden. Dus, heren, pak het notitieboekje er maar bij. Hier komt de routebeschrijving.

Een vagina heeft binnen- en buitenlippen. Deze omringen de ingang van de vagina. Zoek het punt waar de binnen- en buitenlippen samenkomen. Dit is in de richting van de navel, niet de anus. Daar zul je de clitoris vinden. Als je partner opgewonden is, zul je deze makkelijker kunnen spotten. De clit is dan opgezwollen.

Ben je op zoek naar je eigen clit? Dan kun je ook je urinebuis gebruiken. Je clitoris zit daar net boven.

Hoe stimuleer je de clitoris?

Wat moet je precies doen nadat je de clit hebt gevonden? Dat is natuurlijk het belangrijkst. Houd in gedachten dat een clitoris ontzettend gevoelig is. Direct contact kan daarom ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen. Begin daarom aan de buitenranden door je vingers in ronde bewegingen tegen de huid te wrijven. Gebruik zo nodig wat glijmiddel om de gevoelige huid te beschermen.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Ook kun je een clitoris vibrator gebruiken voor deze bewegingen. De trilling zorgt voor extra stimulatie, wat erg prettig kan zijn. Vergeet niet langzaam te beginnen, en de druk stap voor stap op te bouwen. Zo werk je toe naar een onvergetelijke climax.

Communicatie is ontzettend belangrijk. Vraag je partner altijd of het goed voelt. Wees zelf ook niet bang om te zeggen wat je fijn vindt. Jij en je partner zullen hier beiden meer plezier door beleven. Taboes over seks zijn passé, dus maak alles bespreekbaar. Je clit zal je dankbaar zijn.

Weet je niet precies wat je zelf fijn vindt? Dan is masturbatie een geweldige manier om erachter te komen wat voor stimulatie voor jou werkt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.