Dolfijn spoelt aan op Texel
Saved Read later
Deel dit bericht

Dolfijn aangetroffen op het Waddeneiland Texel

Opnieuw is er nieuws over dolfijnen te melden en dat is helaas geen vrolijk nieuws. Na het spraakmakende incident met de dolfijn op het strand van Zandvoort, is het deze keer raak op het Waddeneiland Texel.

Spijtig genoeg is hier een overleden dolfijn aangespoeld en vervolgens gevonden. Dit bericht heeft SOS Dolfijn naar buiten gebracht. Een wandelaar trof het dier overleden aan en maakte hier direct melding van bij de plaatselijke hulpdiensten. Het is niet de eerste keer dat een dolfijn verdwaald raakt in de Nederlandse wateren.

Uit koers

De afgelopen zomermaanden stonden volop in het teken van dierennieuws. Verschillende dolfijnen werden al eens aangetroffen aan de Nederlandse kustlijnen. Zonder twijfel zijn ze van harte welkom en worden ze met open armen ontvangen, maar helemaal de bedoeling is het niet.

Deze dieren komen in de Nederlandse wateren niet aan de juiste voedingsstoffen en raken hierdoor sterk verzwakt. Op het moment van aantreffen, is de kans groot dat de dolfijnen uit koers zijn geraakt en niet genoeg kracht hebben om weer terug naar huis te zwemmen.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Aangespoeld

SOS Dolfijn heeft sterke vermoedens dat de dolfijn van Texel eerder is gespot op het strand van Zandvoort. Waarschijnlijk heeft dier heeft haar thuis niet terug weten te vinden en dat is een verdrietige gedachte.

Stichting SOS Dolfijn verklaart dat het om een vrouwelijke spitssnuitdolfijn gaat en al een tijdje overleden was toen ze aanspoelde. Het lichaam van de dolfijn is overgebracht naar de Universiteit van Utrecht en hier gaat onderzocht worden hoe de spitssnuit precies aan haar einde is gekomen.

Zandvoort

Afgelopen maand ontstond er veel commotie over een incident op Zandvoort. Omstanders troffen eveneens een spitssnuitdolfijn aan in de zee en werkten massaal samen om het dier terug de zee in te laten zwemmen. Een vrouwelijke omstander besloot onverwachts op de spitssnuit te klimmen en zwom zo een stuk de zee in.

Na meerdere oproepen van de politie meldde de vrouw zich vrijwillig op het politiebureau. De autoriteiten gingen met haar in gesprek, maar hier is verder niets over bekendgemaakt.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.