De voordelen van design verlichting op een rijtje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van design verlichting op een rijtje

Ben je bezig om je interieur helemaal naar wens te maken? Eén van de belangrijkste punten waar je veel aandacht aan moet besteden, is het lichtplan. Waar moet precies verlichting komen? Om wat voor lampen moet het dan gaan? Wat moet de lichtopbrengst van deze lampen zijn? En welke aanvullende eisen stel je aan de verlichting in je woning?

Als je goed over dergelijke vragen nadenkt, ben je in staat om het lichtplan volledig naar je wens te maken. Daarbij is het goed voor te stellen dat je uiteindelijk op design verlichting uitkomt. Met design verlichting geniet je namelijk van meerdere voordelen.

Een lust voor het oog

Kies je voor een lamp van bijvoorbeeld het merk Luceplan? Dan geniet je van een lamp met een prachtige lichtopbrengst én van een prachtig design. Op het moment dat de lamp niet brandt, is de lamp hierdoor alsnog een aanwinst voor je woning.

Dit is mogelijk het belangrijkste voordeel van design verlichting. Vergelijk het een beetje met design kleding; zelfs als je die kleding niet aan hebt, geniet je van de prachtige uitstraling. Dat is precies hetzelfde bij design verlichting. Alleen al om de fraaie uitstraling is het aan te raden om één of meerdere design lampen in je woning op te hangen.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Fraaie lichtopbrengst

Bij een design lamp draait het niet alleen om de uitstraling, maar ook om de lichtopbrengst. De ervaring leert dat de lichtopbrengst magnifiek is:

  • Het licht wordt op een fraaie manier verspreid. Dit is vooral te danken aan de vormgeving van een design lamp.
  • Het licht heeft de juiste lichtsterkte. Bij bijvoorbeeld een lamp van het merk Lodes geniet je van een perfecte lichtsterkte. Het licht is niet té fel, maar verlicht wel hetgeen dat je wilt verlichten. Zo’n lamp van Lodes zet je bijvoorbeeld naast je leesstoel neer, zodat je ’s avonds heerlijk een boek kunt lezen.
  • Het licht heeft de juiste lichtkleur. Bij het samenstellen van het lichtplan moet je ook goed over de lichtkleur(en) nadenken. De kleur van het licht is namelijk bepalend voor de uitstraling van het licht. Je kunt hier oprecht de uitstraling van een gehele ruimte mee beïnvloeden.

Anders dan het normale

Kies je voor een design lamp? Dan ga je voor net iets anders dan het normale. Je richt je huis hierdoor op een unieke manier in. Een manier die volledig op je stijlvoorkeuren aansluit, aangezien de design lampen in tal van soorten en maten aangeboden worden. Dit blijkt duidelijk als je het aanbod van de merken Luceplan en Lodes naast elkaar legt; beide merken bieden unieke design lampen aan.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Geschikt voor in elke ruimte

Een belangrijk voordeel van design verlichting is dat je dit in elke ruimte kunt verwerken. Je doet dit bijvoorbeeld in je woonkamer, in je relaxkamer, in je slaapkamer en in je thuiskantoor.

Daarbij is het een groot voordeel dat design verlichting ook nog eens functioneel is. Je creëert het gewenste licht in de ruimte én doet dit ook nog eens op een hele fraaie manier. Al met al geniet je dus van een win-win situatie.

Wat zijn de juiste design lampen voor jou?

Al met al is design verlichting voor in elk huis een ware aanrader. Om deze verlichting helemaal naar wens te maken, is het zaak om je wensen goed op een rijtje te zetten. Ook moet je goed naar de stijl van je interieur kijken; de lampen die je in je woning gaat plaatsen/hangen, moeten wel bij de rest van je interieur passen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.