10 redenen waarom seks gezond is

0 Shares

Hebben we eigenlijk motivatie nodig om seks te hebben? Niet echt. Wil je dan toch een goed argument hebben dan kan je altijd claimen dat het voordelig is voor je gezondheid! Hoe dan? Hier een overzicht van 10 redenen waarom seks gezond voor je is. 

10. Na seks slaap je beter

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het is volgens de National Sleep Foundation echt zo: na seks slaap je beter. Dat komt vooral door de stofjes die de hersenen vrijmaken tijdens de seks. Die stofjes zorgen ervoor dat je na de seks relaxter, gelukkiger en slaperiger bent. Dat maakt in slaap vallen wel een stuk makkelijker. En we weten allemaal wel dat een goede nachtrust essentieel is voor een gezond leven!

9. Seks is een gezonde alternatieve work-out

Sporten is gezond voor je, daar zijn we het allemaal wel over eens. En een actieve vrijpartij kunnen we best als een work-out zien. Wil jij weten hoeveel calorieën je verbrand tijdens de seks, probeer dan eens de Engelse Sexcalculator!

8. Seks boost je immuunsysteem

Een andere reden waarom seks gezond voor je is, is dat seks je immuunsysteem verbetert. Onderzoekers van Wilkes University uit de Amerikaanse staat Pennsylvania ontdekten dat studenten die een of twee keer seks per week hadden meer antistoffen aanmaakten dan studenten die geen sex hadden. En daarmee maak je dus minder kans om ziek te worden.

Bekijk ook:
De hipste opleidingen voor 2023 vind je hier

7. Seks vermindert stress

Tijdens de seks maken je hersenen allerlei gezonde stofjes aan. Een van de effecten van deze stofjes is dat je je minder gestrest zal voelen. En minder stress kunnen we allemaal gebruiken in deze roerige tijden. Nog een reden waarom seks gezond voor je is.

6. Seks maakt jonger

Mensen die vaker seks hebben zien er jonger uit, hebben minder rimpels en leven langer dan mensen die minder seks hebben. Met seks kan je als het ware dus niet alleen leven creëren maar ook nog je eigen leven verlengen. En dat ook nog eens met een stralend uiterlijk!

5. Seks boost je zelfvertrouwen

Uit een onderzoek is gebleken dat collegestudenten die meer casual seks hadden een boost kregen van hun zelfvertrouwen. Er is wel een kanttekening, deze boost gebeurde alleen bij studenten die een vrije losse verstandshouding hadden met seks. Studenten die meer old-fashioned waren ten opzichte van seks kregen geen boost van hun zelfvertrouwen.

4. Seks traint je bekkenbodem

Een gezondheidsvoordeel voor vrouwen alleen. Uit onderzoek bleek namelijk dat vrouwen die vaker seks hadden sterke spieren hadden rond de bekkenbodem. En dat is niet verkeerd, want die spieren zijn bepalend voor de controle van je blaas. Zo hoef je dus nooit meer in je broek te plassen van het lachen.

Bekijk ook:
Zo steun je mensen met dementie in jouw omgeving

3. Seks tegen prostaatkanker

Een gezondheidsvoordeel voor mannen alleen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen, die vaker seks hadden en tot ejaculatie kwamen, minder kans hadden op prostaatkanker. Onderzoekers zijn er nog niet uit of dit een causaal verband is of dat er een andere onderliggende factor meespeelt, maar dat hoeft je niet tegen te houden om deze gezondheidsmaatregel vooralsnog te gebruiken.

2. Seks is goed voor je hart

Genoeg redenen dus waarom seks gezond voor je is. Nog een gezondheidsvoordeel: seks is goed voor je hart. Uit meerdere onderzoeken bleek dat het hart van zowel mannen als vrouwen in een betere conditie verkeerde als zij meer seks hadden. Dat effect lijkt niet alleen fysiek te werken, maar ook op mentaal gebied.

1. Seks voor geluk

Tijdens seks maken je hersenen veel stofjes aan. Die stofjes hebben allerlei voordelen, zoals al eerder besproken. Een ander stofje dat wordt aangemaakt tijdens de seks is serotonine, soms ook wel het gelukshormoon genoemd. En zoals je misschien al verwacht: mensen die meer serotonine aanmaken hebben minder gauw last van depressie. Seks maakt gelukkig. Daarbij mag natuurlijk wel verondersteld worden dat deze gezondheidsvoordelen alleen werken als de seks onder de juiste omstandigheden plaatsvindt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

439
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.