10 redenen waarom seks gezond is 9
Saved Read later
Deel dit bericht

10 redenen waarom seks gezond is

Hebben we eigenlijk motivatie nodig om seks te hebben? Niet echt. Wil je dan toch een goed argument hebben dan kan je altijd claimen dat het voordelig is voor je gezondheid! Hoe dan? Hier een overzicht van 10 redenen waarom seks gezond voor je is. 

10. Na seks slaap je beter

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het is volgens de National Sleep Foundation echt zo: na seks slaap je beter. Dat komt vooral door de stofjes die de hersenen vrijmaken tijdens de seks. Die stofjes zorgen ervoor dat je na de seks relaxter, gelukkiger en slaperiger bent. Dat maakt in slaap vallen wel een stuk makkelijker. En we weten allemaal wel dat een goede nachtrust essentieel is voor een gezond leven!

10 redenen waarom seks gezond is 10

9. Seks is een gezonde alternatieve work-out

Sporten is gezond voor je, daar zijn we het allemaal wel over eens. En een actieve vrijpartij kunnen we best als een work-out zien. Wil jij weten hoeveel calorieën je verbrand tijdens de seks, probeer dan eens de Engelse Sexcalculator!

Bekijk ook:
Op zoek naar jezelf? De Chinese filosofie geeft jou dit advies!

10 redenen waarom seks gezond is 11

8. Seks boost je immuunsysteem

Een andere reden waarom seks gezond voor je is, is dat seks je immuunsysteem verbetert. Onderzoekers van Wilkes University uit de Amerikaanse staat Pennsylvania ontdekten dat studenten die een of twee keer seks per week hadden meer antistoffen aanmaakten dan studenten die geen sex hadden. En daarmee maak je dus minder kans om ziek te worden.

10 redenen waarom seks gezond is 12

7. Seks vermindert stress

Tijdens de seks maken je hersenen allerlei gezonde stofjes aan. Een van de effecten van deze stofjes is dat je je minder gestrest zal voelen. En minder stress kunnen we allemaal gebruiken in deze roerige tijden. Nog een reden waarom seks gezond voor je is.

10 redenen waarom seks gezond is 13

6. Seks maakt jonger

Mensen die vaker seks hebben zien er jonger uit, hebben minder rimpels en leven langer dan mensen die minder seks hebben. Met seks kan je als het ware dus niet alleen leven creëren maar ook nog je eigen leven verlengen. En dat ook nog eens met een stralend uiterlijk!

10 redenen waarom seks gezond is 14

5. Seks boost je zelfvertrouwen

Uit een onderzoek is gebleken dat collegestudenten die meer casual seks hadden een boost kregen van hun zelfvertrouwen. Er is wel een kanttekening, deze boost gebeurde alleen bij studenten die een vrije losse verstandshouding hadden met seks. Studenten die meer old-fashioned waren ten opzichte van seks kregen geen boost van hun zelfvertrouwen.

Bekijk ook:
Nederlandse tradities en gewoontes die de rest van de wereld niet begrijpt

10 redenen waarom seks gezond is 15

4. Seks traint je bekkenbodem

Een gezondheidsvoordeel voor vrouwen alleen. Uit onderzoek bleek namelijk dat vrouwen die vaker seks hadden sterke spieren hadden rond de bekkenbodem. En dat is niet verkeerd, want die spieren zijn bepalend voor de controle van je blaas. Zo hoef je dus nooit meer in je broek te plassen van het lachen.

10 redenen waarom seks gezond is 16

3. Seks tegen prostaatkanker

Een gezondheidsvoordeel voor mannen alleen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen, die vaker seks hadden en tot ejaculatie kwamen, minder kans hadden op prostaatkanker. Onderzoekers zijn er nog niet uit of dit een causaal verband is of dat er een andere onderliggende factor meespeelt, maar dat hoeft je niet tegen te houden om deze gezondheidsmaatregel vooralsnog te gebruiken.

10 redenen waarom seks gezond is 17

2. Seks is goed voor je hart

Genoeg redenen dus waarom seks gezond voor je is. Nog een gezondheidsvoordeel: seks is goed voor je hart. Uit meerdere onderzoeken bleek dat het hart van zowel mannen als vrouwen in een betere conditie verkeerde als zij meer seks hadden. Dat effect lijkt niet alleen fysiek te werken, maar ook op mentaal gebied.

10 redenen waarom seks gezond is 18

1. Seks voor geluk

Tijdens seks maken je hersenen veel stofjes aan. Die stofjes hebben allerlei voordelen, zoals al eerder besproken. Een ander stofje dat wordt aangemaakt tijdens de seks is serotonine, soms ook wel het gelukshormoon genoemd. En zoals je misschien al verwacht: mensen die meer serotonine aanmaken hebben minder gauw last van depressie. Seks maakt gelukkig. Daarbij mag natuurlijk wel verondersteld worden dat deze gezondheidsvoordelen alleen werken als de seks onder de juiste omstandigheden plaatsvindt.

10 redenen waarom seks gezond is 19

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.