Drie zaken over seks die niemand je ooit vertelt 12
Portrait of young attractive loving couple in bedroom
Saved Read later
Deel dit bericht

Drie zaken over seks die niemand je ooit vertelt

Opletten tijdens de les seksuele voorlichting met gloeiende wangen en omringd door het gegiechel van je klasgenootjes, was niet altijd gemakkelijk. Om nog maar te zwijgen van het moment dat je ouders wilden praten over ‘de bloemetjes en de bijtjes'. Maar zelfs als je goed had opgelet tijdens de les, of aandachtig naar je ouders geluisterd had, zou je nog geen expert geworden zijn. Waarom niet? Omdat er drie zaken zijn waarover je wellicht nooit een powerpointpresentatie te zien hebt gekregen.

Misschien voelde je je nog een beetje te jong om over serieuze zaken zoals seks te praten met je ouders, of vond je leerkracht de lessen seksuele voorlichting zelf zo gênant dat ze zich er snel vanaf wilde maken. Maakte ze bijvoorbeeld een droge kruiswoordpuzzel of liet ze enkele prehistorische prentjes van naakte lichamen zien? Hieronder sommen we drie zaken op die niemand je ooit vertelt over seks, maar die je liever wel had ontdekt voor je aan het avontuur begon.

1 – De rol van het voorspel

Drie zaken over seks die niemand je ooit vertelt 16

Een paar minuten aan elkaars lichaam friemelen en klaar is kees? Dat denk je misschien wegens de ongelukkige benaming, maar zo snel kom je er niet vanaf. Volgens de directrice van het Center for Sexual Health Promotion, Debby Herbenick, is voorspel cruciaal voor goede seks. Het maakt je niet alleen fysiek maar ook emotioneel klaar voor jou seksueel avontuur.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Er is zelfs meer! Je kan het voorgerecht soms zelfs tot hoofdgerecht promoveren. Het woord ‘voorspel' geeft je de indruk dat er nog iets moet na komen. Toch kan je je ook helemaal verliezen in het voorspel. Je kan je helemaal laten gaan tijdens het strelen, vingeren, hand job of orale seks. Als daar dan een hoogtepunt van komt, heb je dan niet net seks gehad? Zeker weten wel!

2 – Masturberen is normaal en gezond

Drie zaken over seks die niemand je ooit vertelt 17

Het wordt nog gekker. Masturberen is voor alle genders en geslachten, en het is nog eens fantastisch gezond ook. Je kan er niet zwanger van worden, je krijgt er geen soa's van, het werkt enorm ontspannend en je ontdekt zelf wat je wel en niet prettig vindt. Dit kan je dan meegeven aan je bedpartner voor een bevredigend en intiem moment. Dat betekend natuurlijk niet dat als je niet naar porno kijkt of op een veelvoudige basis masturbeert, je dan niet normaal bent. Iedereen ontdekt zijn lichaam op zijn eigen manier en tempo.

3 – Seks is voor iedereen

Op de prachtige, maar ook redelijke cliché prentjes die je in de klas te zien kreeg, stonden meestal twee mensen van het tegenovergestelde geslacht afgebeeld. Want mensen die seks hebben zijn altijd met twee en zijn altijd van het verschillende geslacht. Een man en een vrouw, zo hoort het toch? Of tenminste, dat geloofden de wereldvreemde dinosauriërs die vele jaren geleden deze tekeningen tussen onze schoolboeken staken.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Wij zijn immers dan wel ‘al 2020', maar wie voelt zich als holebi, interseks of transgender persoon nu betrokken in die ouderwetse seksuele voorlichtingslessen? Seks is voor iedereen! Zowel voor holebi's als voor transgenders, als voor hetero's. Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat seks voor hetero's al een heugelijk en spannend avontuur is. En voor hen staat alles stap voor step beschreven in boeken en op tekeningen. Je kan dus alleen maar raden hoe eng het moet zijn voor mensen die zich niet kunnen herkennen in die praatjes en prentjes.

Uit dit kort maar krachtig lijstje kan je dus afleiden dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Gelukkig zijn er experts zoals seksuologen, en worden de schoolprogramma's langzaam aangepast aan de diversiteit van deze generatie. Er zijn natuurlijk ook een heleboel tv- series, zoals de Netflix-serie ‘Sex Education', en sites zoals ‘Sensoa', waar jongeren zich naar toe kunnen richten.

Drie zaken over seks die niemand je ooit vertelt 18

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.