Vrouw zaagt eigen hand af om verzekering op te lichten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouw zaagt eigen hand af om verzekering op te lichten

Een bizar gevalletje verzekeringsfraude in Slovenië. Daar werd een vrouw door de rechtbank van Ljubljana schuldig bevonden aan het oplichten van haar verzekeraar nadat zij opzettelijk haar hand had verloren bij het trimmen van de heg. Kort daarvoor had zij haar verzekering fors opgehoogd om zodoende een uitkering van meer dan een miljoen te toucheren. Het alternatief is nu twee jaar cel.

Een goed voorbereid ‘ongeluk’

Zoals gezegd zou het een ongeval zijn tijdens het trimmen van de heg. Justitie was het daar niet mee eens, te meer daar onderzoek had uitgewezen dat de bewuste vrouw, Julija A., kort voor het ongeluk al op internet op zoek was geweest naar wat een nephand voor haar kon betekenen. Ook nadat de hand was afgezaagd en de vrouw zich meldde bij het ziekenhuis, had zij de afgezaagde hand niet meegenomen. Alles om het resultaat van het ongeval om te zetten in een blijvend handicap.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Hand toch gered

Uiteindelijk is de hand toch in het ziekenhuis beland en wisten de artsen deze alsnog, zei het ternauwernood, te redden en weer terug te plaatsen. De vouw ontkent schuldig te zijn aan oplichting, maar haar vriend is inmiddels ook aangewezen als medeplichten. Dit heeft er toe geleid dat hij een celstraf van drie jaar opgelegd heeft gekregen.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.