Met deze 8 studietips sluit jij het schooljaar knallend af! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze 8 studietips sluit jij het schooljaar knallend af!

Het is belangrijk om goede resultaten te halen op school, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Volg deze 8 studietips en je cijfers kunnen alleen nog maar verbeteren!

Studietip 1: Plannen

Deze studietip heb je vast al vaker gehoord, maar dat betekent niet dat we deze mogen vergeten. Maak een planning! Een goede planning is namelijk het halve werk. Het is nou eenmaal slimmer als je de leerstof over een langere periode verspreid. Dan onthoud je alles net ietsje beter, en heeft een positief effect op je resultaten. Daarnaast geeft het ook minder stress als je plotseling alles één dag van te voren moet doen.

Studietip 2: Maak een samenvatting

Een samenvatting maken helpt ook goed bij het leren van nieuwe stof. Door iets samen te vatten ben je extra gefocust op de materie en daardoor sla je de nieuwe informatie beter op. Als de samenvatting af is kan je deze gebruiken voor het studeren, en dat leert ook weer sneller!

Bekijk ook:
Welke koekjes had jij vroeger mee naar school?

Studietip 3: Schrijven in plaats van typen

Als je aantekeningen maakt of iets samenvat, kan je dit beter doen door te schrijven in plaats van te typen. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is namelijk gebleken dat studenten de stof beter onthouden als ze dit “met de hand” deden. Het kost wat meer werk om te schrijven, maar misschien is dat ook precies de reden waardoor je het beter blijft onthouden.

Studietip 4: Vraag je af wat testvragen kunnen zijn; en kan je die beantwoorden?

Examens, testen, toetsen, schriftelijke overhoringen en ga zo maar door. Weet jij nog hoe vaak je dit hebt gedaan? Waarschijnlijk niet, maar het antwoord is ongetwijfeld behoorlijk veel. Je hebt hier dus aardig wat ervaring mee en die kan je goed gebruiken. Probeer namelijk eens te bedenken welke vragen de test mogelijk kan bevatten; en of je antwoord kan geven op die vragen. Dit is een goede manier om te leren, want ten eerste ben je goed bezig met het doornemen van de stof. En, ten tweede overhoor je jezelf. Doen dus!

Met deze 8 studietips sluit jij het schooljaar knallend af! 15

Studietip 5: Geef een les aan een studiegenoot

Een andere goede studietip is om de stof uit te leggen aan een studiegenoot. Kan jij een les geven en alles uitleggen? Dan beheers je de stof goed en scoor je waarschijnlijk ook uitstekend op de test.

Studietip 6: Huiswerkbegeleiding

Heb je hulp nodig bij het bijhouden van je huiswerk en het leren voor je proefwerken. Denk dan eens aan huiswerkbegeleiding. Soms kan het lastig zijn om alles alleen te doen, dus dan kan je het beste professionele hulp inschakelen.

Tegenwoordig kan je door heel Nederland terecht bij huiswerkbegeleiding. Van Huiswerkbegeleiding in Den Haag tot Huiswerkbegeleiding in Groningen en van Huiswerkbegeleiding in Rotterdam tot Huiswerkbegeleiding in Maastricht.

Bekijk ook:
Dit leren ze je niet op school.. Dit zijn de echte lifechangers

Studietip 7: Gun jezelf pauzes tijdens het studeren

De hele dag doorknallen en alle stof doornemen klinkt misschien als iets goeds, maar wij raden het niet aan. Het is beter om af en toe een pauze te nemen, om je hersenen even rust te geven. Zo kan je daarna weer met frisse energie aan de slag, en dan neem je meer op dan als je uitgeput door blijft stampen.

Studietip 8: Genoeg is genoeg

Leren, leren, leren, op een gegeven moment is de batterij op en moet je stoppen. Het is dan tijd om jezelf te belonen met een leuke activiteit, zoals het kijken van een leuke serie of lekker te gaan sporten. Zo blijft het overzichtelijk en wordt je hele dag niet opgeslokt door schoolactiviteiten. Dat willen we natuurlijk ook niet hebben!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.