Welke koekjes had jij vroeger mee naar school? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke koekjes had jij vroeger mee naar school?

Vroeger was je echt de bom als je een koekje mee kreeg van je ouders voor de fruitpauze. Tegenwoordig is dat toch écht anders in het basisonderwijs. Fruitpauze betekent ook fruit eten, geen koekjes. Maar wij waren vroeger zo badass dat we het wel voor elkaar kregen. Welke koekjes nam jij vroeger mee naar de basisschool?

Kapitein Koek

Wie kent ‘m nog. Kapitein Koek. De ontbijtkoeken gevuld met rozijnen en snoepsterretjes aan de zijkant. Bewaarde jij de sterretjes ook altijd tot het laatst om lekker van te smullen? Helaas liggen ze tegenwoordig niet meer in de schappen. Dus is er een petitie gestart om Kapitein Koek terug te krijgen in de winkels. Alleen al omdat het een stuk nostalgie is. Wil jij Kapitein Koek terug? Schrijf je dan hier in en wie weet kunnen we Peijnenburg overtuigen!

Zakkenrollers

Ook Bolletje had een hit. Zakkenrollers werden de koekjes van Bolletje ook wel genoemd. Het waren euromunten. Samen met je vriendjes ging je tellen hoeveel geld er in je zakje zat, en de gene met het meeste geld won. Herinner je je dat nog?

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Welke koekjes had jij vroeger mee naar school? 14

Plopkoeken

Natuurlijk kunnen de koeken van Kabouter Plop niet ontbreken in dit lijstje. Goed nieuws, in België verkopen ze de Plopkoek nog altijd. Wanneer je goed zoekt kom je in sommige Nederlandse winkels de Plopkoek ook wel tegen. Gemaakt door Kabouter Plop himself, in zijn melkherberg.

Samson & Gert koekjes

En de Plopkoeken waren zeker niet de enige hit van Studio 100 als het ging om schoolkoekjes. Ook de Samson & Gert koeken waren mega-populair. Wie zat er in jouw verpakking? Had jij twee keer Samson of twee keer Gert? Of had je ze eindelijk een keer allebei in de verpakking zitten?

BN Biscuit

Deze heerlijke met chocolade of aardbeien gevulde koekjes waren ook echt fantastisch om mee te nemen naar school. Er stond ook vrijwel altijd een vrolijk gezichtje op. Waardoor jij ook weer een stuk vrolijker was.

Prince Mini Stars

Met de Prince Mini Stars voelde je je natuurlijk helemaal de bom. Je had veel meer koekjes dan de anderen en ze waren ook nog eens mega lekker. De anderen keken je al aan op het moment dat ze wisten dat je mogelijk Prince Mini Stars bij je zou hebben. Wat een jaloezie.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Kinder Bueno

En als je echt heel erg veel geluk had dan kreeg je niet een simpel koekje mee. Dan kreeg je van je ouders een Kinder Bueno. De hele klas was jaloers op je, want jij had het allerlekkerste koekje dat er maar bestond. Niet dat het jou verder iets uitmaakte dat de hele klas jaloers op je was, jij had je Kinder Bueno.

Natuurlijk, we zijn wel een aantal koekjes vergeten. Er zijn er zo ontzettend veel en daarnaast was lang niet ieder koekje op hetzelfde moment populair. Welk koekje nam jij altijd als kind mee naar school? 

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.