in ,

IKEA met je lief? Knallende ruzie!

En dit is dus hoe dat precies komt

Wanneer je van plan bent om met je lief naar de IKEA te gaan, denk dan van te voren nog even goed na. Lees dit artikel rustig even door en bereid je voor op dat bezoek. Een bezoek aan het gigantische Zweedse woonwarenhuis zorgt namelijk voor menig ruzie. Zowel binnen als buiten de blauwe muren. Maar aan wie of wat ligt dat nou eigenlijk? Er zijn inmiddels twee officiële onderzoeken geweest, en dit zijn de uitkomsten!

De onderzoeken

Thema-afdelingen

Thema-afdelingen zijn meer dan alleen een afdeling met een thema. Het gaat voornamelijk om de achterliggende zaken van een thema-afdeling. Want drie keer raden waar het gesprek op de kinderafdeling over gaat? Juist, de opvoeding. In de slaapkamersectie gaat het over seks en in de keuken over wie het huishouden nou eigenlijk doet. Kortom, thema-afdelingen zijn op zichzelf al een bron van irritatie.

Smaken verschillen

Naast thema-afdelingen is de smaak van ieder lid in een relatie ook een valkuil. Overal staan vrijwel dezelfde artikelen maar dan net even op een andere manier vormgegeven. En als je de vraag krijgt of je iets écht mooi vindt krijg je eigenlijk de vraag of jullie wel echt bij elkaar passen.

Bekijk ook:
Geld verdienen met TikTok, hoe werkt dat precies?

Het (niet) volgen van de handleiding

Eerlijk is eerlijk. De handleiding van een IKEA-meubel ziet er enorm eenvoudig uit. Vaak blijkt dit niet zo eenvoudig als dat het is, zijn de plaatjes toch nét niet duidelijk genoeg of blijft er weer een hele hoop over aan het einde. Wanneer het allemaal niet zo eenvoudig is ligt frustratie op de loer. Denk je er even om op wie je die frustratie af reageert?

Het in elkaar zetten van het meubel

Ook het in elkaar zetten van een IKEA-meubel roept veel vragen op. Het maakt niet uit wie van jullie het in elkaar gaat zetten. Er komt sowieso een vraag van de andere persoon in de trant van: “Denk je dat ik dit niet kan?” of “Vertrouw je me niet?”. Daarnaast gaat het samen monteren van een IKEA-meubel ook over de leiding binnen de relatie. Wie begint er, mag de andere kritiek leveren en hoe wordt er met die kritiek omgegaan? Het is een gigantisch spanningsveld voor nog meer frustratie.

Bekijk ook:
Top 10 meest vieze wereldrecords

Dus hoe zit het nou met die ruzie?

Het ligt definitief niet aan jullie. Uit onderzoek blijkt dat er gewoon simpelweg teveel keuzes zijn in de Zweedse woongigant. Hierdoor is het moeilijk om een keuze te maken. Want wanneer we actief keuzes moeten maken kost dat ons ontzettend veel energie. Hierdoor worden we moe en raken we nou eenmaal snel geïrriteerd. Het is gewoon menselijk.

Naar de IKEA zonder ruzie?

Probeer in ieder geval bij het geen te blijven waarvoor je in de IKEA bent. Haal er geen andere, niet relevante dingen bij. Ga geen ruzie maken over dingen die totaal irrelevant zijn aan dat moment. En oja, biedt gewoon voor je de winkel inloopt alvast je excuses aan!

Bekijk ook:

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eikenprocessierupsen

Veel rupsen dankzij zachte winter

Politie deelt beelden van plundering bij JD Sports