Hoe los jij een ruzie op? Deze voorbeelden gebruik je beter niét! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe los jij een ruzie op? Deze voorbeelden gebruik je beter niét!

De vlam kan door de stomste dingen in de pan vliegen. Waar je eerst dacht dat jij je er nog wel uit ging lullen, maar je het tot overmaat van ramp alleen maar erger. Je vriend, vriendin of moeder verandert plotseling van een licht geagiteerd schoothondje in een valse vuurspuwende draak. Natuurlijk heb jij daar geen aandeel in. Of toch wel?

Er zijn namelijk een aantal woorden die je beter in kunt slikken tijdens een ruzie. Ook al balanceren ze gevaarlijk op het puntje van je tong. Herkenbaar? We geven je 3 voorbeelden van zinnen die je écht beter achterwege kunt laten als je de boel niet wilt laten escaleren. Ben jij in ieder geval voortaan weer de onschuld zelf.

1. “doe eens rustig joh” Serieus, een betere brandstof om het vuur op te doen laaien vind je niet. Zodra jij “doe eens rustig” zegt tegen je partner of wie dan ook, ploppen er direct twee hoorntjes uit het hoofd van de tegenstander. Deze weet natuurlijk echt wel dat er “rustaaaaaaagh” gedaan moet worden, alleen ben jij even niet de aangewezen persoon om dat mede te delen.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

2. “tuurlijk, je hebt gelijk” Als je deze zin over je lippen de atmosfeer in helpt, dan ben je waarschijnlijk al in een later stadium van de ruzie beland. Door te zeggen dat de tegenstander gelijk heeft, bedoel je natuurlijk: “hou op met je gezeik, je bent de discussie niet waard”. Met deze woorden laat je de ander voelen hoe weinig het je eigenlijk interesseert. En ja, dat voelt de ander ook. Resultaat? Tegenstander voelt zich afgescheept en is klaar voor de clash of de titans. Zet je schrap!

3. “ik heb hier zo geen zin in nu” Toch wel de klassieker uit dit rijtje. Je herkent het vast wel. Je komt lichtelijke geïrriteerd thuis van een saaie dag op je werk. Terwijl jij denkt aan een zachte bank, een lekkere hap én een drankje, heeft jouw partner andere plannen. Er wordt afgetrapt met een stevig gesprek over de loopse hond van de buren, en tenslotte moet je ook nog antwoord geven op een verdomd ingewikkelde gewetensvraag. “zo geen zin in” is dan de meest aannemelijke, maar niét de meest verstandige keuze. Inslikken en wegwuiven maar!

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Is voorkomen dan altijd beter dan genezen?

Nee zeker niet. Een flinke ruzie is ook gewoon gezond en lekker. De frustratie moet er toch een keertje uit, niet? Of dat nu met de achterbuurman, je vriendin, moeder, oom of collega is. We hebben natuurlijk allemaal wel eens een humeur om te begraven. De bovenstaande uitspraken mag je dus écht wel gebruiken. Maar weeg de consequenties eerst wel even goed tegen elkaar af want om deze redenen gaan stellen het vaakst uit elkaar.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.