eikenprocessierupsen
Saved Read later
Deel dit bericht

Veel rupsen dankzij zachte winter

De eikenprocessierups zorgde afgelopen zomer drie keer zoveel overlast als het jaar daarvoor. Er kwamen tienduizenden meldingen van irritaties aan de huid, ogen en longen bij artsen en ziekenhuizen. Normaal gesproken komen de eitjes pas uit in april, maar vanwege de zachte winter is er kans dat dit in maart al gebeurt. 

In Nederland zijn de temperaturen de gehele maand bovengemiddeld, is de verwachting van Weerplaza. Deze zachte winter heeft tot gevolg dat eitjes van de eikenprocessierups waarschijnlijk al in maart gaan uitkomen, in plaats van in april. De eitjes hebben een grotere overlevingskans bij lagere temperaturen. Dat laat directeur Bastiaan Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) weten aan NU.nl.

Vorig jaar troffen gemeenten te laat maatregelen om de rupsenplaag tegen te gaan. Om dit te voorkomen worden er nu al voorbereidingen getroffen op het rupsenseizoen. Honderden vogelhuisjes worden geplaatst voor vogels die verzot zijn op de eikenprocessierups.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.