Hoe vaak heb jij seks? Dit effect heeft het op jouw gezondheid! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe vaak heb jij seks? Dit effect heeft het op jouw gezondheid!

We trappen direct af met een gewetensvraag. Hoe vaak heb jij gemiddeld seks in de week? Bedrijf je de liefde dagelijks of ziet jouw seksleven er meer uit als de binnenkant van de stofzuigerzak? Weinig intimiteit of seks heeft namelijk een slechte invloed op je gezondheid. Dit zou een slechte slogan van een vage parenclub kunnen zijn, maar niets is minder waar.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je toch écht vaak genoeg met de billen bloot moet om je lichaam gezond te kunnen houden. Doe je dat, dan kun je zomaar last krijgen van vervelende klachten en ongemakken. Beter het zekere voor het onzekere nemen, toch? Met de onderstaande lichamelijke en mentale aandoeningen kun je te maken krijgen als je té weinig (of helemaal geen) seks hebt.

Hoge bloeddruk, stress en spanningsklachten

Een ouderwetse ruzie, een langslepende irritatie of een zeikende buurman kunnen je bloeddruk flink verhogen. Maar dat gebeurt ook als je langere tijd geen seks hebt. De stijgende bloeddruk is helaas niet het enige. Ook stress en spanningen komen om de hoek kijken als je niet regelmatig “ontlaadt”.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Hoe vaak heb jij seks? Dit effect heeft het op jouw gezondheid! 16

Je bent meer vatbaar voor virussen en bacteriën

Dus wie om de haverklap verkouden is heeft eigenlijk gewoon een waardeloos seksleven? Nou, dat is een beetje kort door de bocht, maar regelmatig seksen verbeterd de afweerfunctie van je immuunsysteem. Hoe? Simpel. Tijdens het vrijen én het klaarkomen, maakt het lichaam endorfine aan. Kek stofje, want hierdoor voelen we ons niet alleen lekkerder, maar blijft ons lichaam ook gezond. Win-win!

Droog, droger, woestijn: plantenspuit dan maar?

Ergernis nummer één! Niet alleen van de man, maar ook van de vrouw. Laten we het maar gewoon bij de naam noemen; een droge flamoes, poes of doos. Kun je als vrouw niet altijd wat aan doen, maar als je niet regelmatig iemand alle hoeken van de kamer laat zien, kan de nattigheid behoorlijk lang op zich laten wachten. Je wordt gewoonweg minder snel opgewonden als je “het” niet vaak genoeg doet. Auw…

Menstruatiekrampen bestrijden met orgasmes

Dit doe je natuurlijk niet op je werk of in de bus, maar seksen helpt je wel degelijk door je maandelijkse periode heen. Dat betekent niet direct dat jij je tijdens de seks moet laten verwikkelen in een bloederige strijd, maar als je vaak genoeg seks hebt over de maand genomen, dan kun je ook die vervelende buikkrampen vaarwel zeggen.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Hoe vaak heb jij seks? Dit effect heeft het op jouw gezondheid! 17

Libido probleempjes

Als je geen of weinig seks hebt, dan heeft dat ook een negatieve invloed op jouw libido. Deze wordt namelijk fors naar beneden bijgesteld. Als het ware interesseer jij je steeds minder voor intimiteit. Kan even leuk zijn, maar een opgedroogd libido is ook niet écht aantrekkelijk.

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.