in

Waarom heb je meer zin in seks met een nieuwjaarskater?

Het is volstrekt normaal!

Wanneer je op 1 januari opstaat en een enorme kater hebt, heb je toch zin in seks. Maar hoe kan dat eigenlijk? Want met enorme hoofd- en buikpijn van de drank kan dat toch niet de bedoeling zijn? Toch wel! Een kater maakt je namelijk extra geil!

Vooral bij vrouwen

Uit onderzoek van een Amerikaanse seks- en relatietherapeut blijkt dat bovenstaand gevoel normaal is. Op de een of andere manier werkt een kater nou eenmaal libido verhogend. Wel is het zo dat het voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Vrouwen zijn dus sneller geil door een kater dan hun wederhelft. Iets wat natuurlijk ook erg lastig kan zijn.

Twee verklaringen

De Amerikaanse seks- en relatietherapeut, Denise Knowles, heeft twee verklaringen voor dit fenomeen. Alcohol zorgt er voor dat er meer testosteron wordt aangemaakt in het lichaam. Hoe meer testosteron een vrouw in haar lichaam heeft, hoe hoger haar libido. Daarnaast breekt alcohol minder snel af in een vrouwenlichaam. Hierdoor hebben vrouwen ’s ochtends het alcohol nog flink in hun bloed zitten, waardoor ze een extra verhoogd libido heeft.

Bekijk ook:
Hoe kinky ben jij?

Ook psychologisch valt dit te verklaren

Door het gevoel van die zware kater voel je je hulpeloos. Je bent ontzettend moe, voelt je niet goed en niets lijkt te helpen om jouw kater op te lossen. Doordat je je op dat moment kwetsbaar voelt, ga je op zoek naar de warmte en liefde van anderen. En tsja, van het een komt natuurlijk snel het ander.

Het is dus niet heel vreemd dat je op nieuwjaarsdag, na al die drank, veel zin hebt in seks. Het is zelfs volstrekt normaal. En eerlijk is eerlijk, er zijn slechtere manieren om het nieuwe jaar in te gaan, toch?

 

Bekijk ook:

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar!

Deze gezondheidsmythes gelooft iedereen!