Waarom heb je meer zin in seks met een nieuwjaarskater?

0 Shares

Wanneer je op 1 januari opstaat en een enorme kater hebt, heb je toch zin in seks. Maar hoe kan dat eigenlijk? Want met enorme hoofd- en buikpijn van de drank kan dat toch niet de bedoeling zijn? Toch wel! Een kater maakt je namelijk extra geil!

Vooral bij vrouwen

Uit onderzoek van een Amerikaanse seks- en relatietherapeut blijkt dat bovenstaand gevoel normaal is. Op de een of andere manier werkt een kater nou eenmaal libido verhogend. Wel is het zo dat het voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Vrouwen zijn dus sneller geil door een kater dan hun wederhelft. Iets wat natuurlijk ook erg lastig kan zijn.

Twee verklaringen

De Amerikaanse seks- en relatietherapeut, Denise Knowles, heeft twee verklaringen voor dit fenomeen. Alcohol zorgt er voor dat er meer testosteron wordt aangemaakt in het lichaam. Hoe meer testosteron een vrouw in haar lichaam heeft, hoe hoger haar libido. Daarnaast breekt alcohol minder snel af in een vrouwenlichaam. Hierdoor hebben vrouwen ’s ochtends het alcohol nog flink in hun bloed zitten, waardoor ze een extra verhoogd libido heeft.

Bekijk ook:
De wetenschap bewijst: chagrijnige vrouwen zijn betere leiders

Ook psychologisch valt dit te verklaren

Door het gevoel van die zware kater voel je je hulpeloos. Je bent ontzettend moe, voelt je niet goed en niets lijkt te helpen om jouw kater op te lossen. Doordat je je op dat moment kwetsbaar voelt, ga je op zoek naar de warmte en liefde van anderen. En tsja, van het een komt natuurlijk snel het ander.

Het is dus niet heel vreemd dat je op nieuwjaarsdag, na al die drank, veel zin hebt in seks. Het is zelfs volstrekt normaal. En eerlijk is eerlijk, er zijn slechtere manieren om het nieuwe jaar in te gaan, toch?

 

Bekijk ook:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

630
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.