Een verjaardag vieren tijdens de coronacrisis? Zo doe je dat

0 Shares

Een verjaardag vieren is ineens een stuk minder gezellig geworden door de nieuwe coronamaatregelen. Gelukkig kunnen we er nog steeds een feestje van maken binnen onze eigen kring. Maar hoe doe je dat, nu je elkaar niet meer dagelijks ziet? Wij hebben een paar handige tips om er alsnog een gezellige dag van te maken!

Maak een verlanglijstje

Geen feest is compleet zonder cadeautjes! Maak daarom online of in een app een verlanglijstje die je kunt doorsturen naar jouw familie en vrienden. Dat ze niet allemaal tegelijk kunnen langskomen, betekent niet dat je geen cadeautjes kunt krijgen. Vooral voor kinderen is dit het hoogtepunt van een verjaardag. Klik hier om zelf een lijstje samen te stellen. Je kunt hier zelf schrijven wat je voor je verjaardag wilt, inclusief de prijs en waar het te koop is. Vervolgens kun je de lijst delen met jouw kring. Het handige aan een verlanglijstje in de vorm van een app, is dat je altijd nog iets erbij kunt schrijven wanneer het je ineens te binnen schiet.

Je kunt als cadeaugever ook een lijst samenstellen voor bijvoorbeeld een verrassingsfeest. Nodig anderen uit om deel te nemen aan de shoppinglijst en verzin met zijn allen een geweldig lijstje vol cadeautjes voor de jarige.

Nodig de gasten uit

We hebben deze week te horen gekregen dat blokjesfeesten, dus feestjes waarbij iedereen een eigen tijdvak heeft, niet meer de bedoeling zijn. Er mogen maximaal 3 gasten per dag komen boven de leeftijd van 13 jaar. Hou je ook aan deze regel. Het kan geen kwaad om iemand een dag later te zien, de gedachte blijft hetzelfde. Natuurlijk vergt het wel een beetje passen en meten, want iedereen heeft een andere agenda, maar uiteindelijk zal het toch nog gezellig worden.

Maak gebruik van het internet

Ook het internet is geen overbodige luxe in deze tijden. Je kunt alsnog een dag vol gezelligheid hebben door met elkaar te videobellen. Als je het echt gezellig wilt maken kun je ook nog een filmpje opzetten die op alle schermen gedeeld wordt, waardoor je dus alsnog samen een film kunt kijken. Natuurlijk zijn er ook allerlei spelletjes mogelijk op het internet, maar die keuze laten we helemaal bij jou.

Stuur een bedankje

Het klinkt misschien heel kinderachtig, maar stuur een bedankje achteraf. Al is het maar een reep chocolade. Mensen beginnen zich eenzaam te voelen tijdens de coronacrisis, al helemaal als er geen verjaardagen meer gevierd worden zoals voorheen. Stuur daarom gewoon even een goodiebag of chocoladereep om te laten weten dat je aan ze denkt. Doe net alsof je weer op school zit, en zie het als trakteren! Een klein gebaar begint steeds meer te betekenen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.