inwendig onderzoek luchthaven qatar
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouwelijke passagiers moesten inwendig onderzoek doorstaan op luchthaven Qatar

De autoriteiten van Qatar hebben klachten gekregen van Australië over “onacceptabele behandeling” van vrouwelijke reizigers op de luchthaven van Doha. Een groep vrouwelijke reizigers werden gedwongen om zich uit te kleden en een inwendig onderzoek te doorgaan. In de groep zaten dertien vrouwen uit Australië.

Inwendig onderzoek luchthaven Qatar

Op 2 oktober werd er een pasgeboren baby gevonden in een toiletruimte. Alle vrouwelijke passagiers werden van een vlucht naar Sydney gehaald en moesten zich in een ambulance bij de gate laten onderzoeken. Er werd gezocht naar tekenen van een bevalling. De vrouwen werden gedwongen om hun ondergoed uit te doen en werden inwendig onderzocht. Er is de vrouwen niets verteld over de vondst van een baby.

Emotioneel van streek

Volgens een mannelijke medepassagier waren alle vrouwen emotioneel van streek bij terugkeer in het vliegtuig. Het spreekt voor zich dat dit een verontrustende gebeurtenis is. Amnesty International heeft zich intussen ook in het gesprek gemengd over de rechten van de vrouwen die op brute wijze zijn geschonden. De vrouwen die bij aankomst in Australië in quarantaine moesten zijn medisch en psychisch begeleid. Hoeveel vrouwen er in totaal gedwongen gecontroleerd werden is niet duidelijk. Sowieso waren er 13 vrouwelijke passagiers uit Australië bij. Het gevonden kindje is nog steeds in Qatar en wordt daar verzorgd.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.