Daten via Facebook
Saved Read later
Deel dit bericht

Daten via Facebook: gebruik jij het al?

Online dating is natuurlijk een van meest populaire manieren als het gaat om nieuwe mensen leren kennen. En heel eerlijk, in tijden als deze is er eigenlijk ook geen andere oplossing. De verschillende datingapps vliegen je tegenwoordig om de oren: Tinder, Happn, Bumble, Badoo. En Facebook dating. Maar hoe werkt het en is daten via Facebook nou wel zo handig? Wil je de Amerikaanse techgigant nog wijzer maken dan ze al zijn? Wij gingen voor je op onderzoek uit, in de hoop dat jij binnenkort ook een fantastische date hebt!

Hoe werkt Facebook Dating?

Facebook Dating is dus een apart onderdeel van Facebook. Je hebt er geen aparte app voor nodig, het zit volledig in de bestaande Facebook-apps ingebouwd. Op basis van informatie die Facebook over jou heeft, waaronder jouw interesses, gaat Facebook op zoek naar mensen in de buurt met wie je een fantastische klik zou kunnen hebben. Hoe ze dat precies doen? Ze bekijken jouw interesses, jouw voorkeuren en het netwerk om jouw persoonlijke netwerk heen. Vrienden van vrienden zijn van groot belang voor deze vorm van daten.

Uitstel in Europa door AVG

De functie van Facebook werd in 2019 al aangekondigd, maar kon niet worden ingevoerd in de EU. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel bekend als de GDPR, zorgt ervoor dat bedrijven op een juiste manier met persoonsinformatie omgaan. Echter was dit eerder niet het geval, waardoor het een tijdje geduurd heeft voordat daadwerkelijk de nieuwe datingfunctie ook in Nederland & België geïntroduceerd werd.

Bekijk ook:
Klaar met het swipen op Tinder?

Apart Facebook Dating-profiel

Je hoeft dus niet wéér een nieuwe app te downloaden om te gaan daten via Facebook. Het kan gewoon gemakkelijk en snel via de Facebook-applicatie die je al op je telefoon hebt staan. Echter is het wel zo dat niet je hele Facebook-profiel inzichtelijk is voor de mensen die je tegenkomt. Je moet een apart profiel aanmaken voor het daten. Wanneer je naar de dating-optie gaat in de Facebook-app komt alles vanzelf naar voren en is het een kwestie van de stappen volgen.Daten via Facebook: gebruik jij het al? 8

Kwalitatieve matches

Waar apps als Tinder, Happn en Badoo echt tekort schieten is het wel de kwaliteit van matches. Ja, iemand ziet er misschien leuk uit. Maar is dat het antwoord op de vraag die je hebt? Gaat het allemaal om uiterlijk? Of is het juist belangrijk dat het innerlijk van jou en je match enigszins overeenkomsten heeft? Het belangrijkste is natuurlijk dat je daadwerkelijk gelukkig kunt worden van je matches.

Facebook Dating heeft hierin een absoute stap voorwaarts gezet ten opzichte van de andere datingapps. Bij het aanmaken van je datingprofiel in de app wordt je namelijk gevraagd om informatie over jezelf op te geven. Waaronder je karaktertrekken, de dingen die je leuk vindt en nog veel meer. Zodoende kan er een goede match worden gemaakt.

Secret Crush

Een van de bijzondere functies van de applicatie is de “secret crush” functie. Naast het feit dat deze functie als een van de weinigen een echte koppeling legt met je “normale” Facebookprofiel kun je met deze functie een van je vrienden op Facebook of een volger op Instagram aanmerken als secret crush. Wanneer deze persoon ook Facebook-dating gebruikt, kunnen jullie op deze manier gematcht worden.

Daten via Facebook: gebruik jij het al? 9

Komen mijn Facebook vrienden achter mijn Facebook dating verhaal?

Nee. Je Facebook vrienden komen er niet achter. Er zal geen bericht bij je account worden geplaatst dat je gebruik maakt van Facebook dating. Sterker nog. Facebook doet er alles aan om te voorkomen dat men erachter komt dat je gebruik maakt van de nieuwe functie, tenzij jij het ze zelf verteld. Zo kun je bijvoorbeeld ook niet gematcht worden met je vrienden op Facebook. Wat natuurlijk wel een mogelijkheid is, is dat je gezien wordt door vrienden van vrienden die het vervolgens weer aan jullie gemeenschappelijke vriend verteld. Maar waarom zou je je schamen voor het hebben van een dergelijke app op je telefoon?

Bekijk ook:
5 bizarre Tinder dates

Kiezen voor Facebook Dating? Waarom?

Facebook Dating valt absoluut op. De applicatie is gratis en biedt zelfs mogelijkheden die sommige betaalde applicaties niet bieden. Daarnaast kun je je profiel helemaal zo samenstellen dat je alleen maar gematcht kunt worden met mensen waarmee je daadwerkelijk overeenkomsten hebt. Doordat iedereen informatie over zichzelf moet vertellen, zul je gematcht worden op basis van jullie interesses en dergelijke zaken. Daarnaast lijkt het er alle schijn van te hebben dat de applicatie groter gaat worden dan welke andere gratis datingapp dan ook.

Meer kans op kwalitatieve matches in een steeds groter wordende community. Daten via Facebook Dating is zeker aan te raden.

Facebook Dating verwijderen? Dat kan!

Heb je geen zin meer in al dat online dating gedoe? Geen probleem. Je kunt gemakkelijk je datingprofiel verwijderen, zonder dat je je hele Facebook-profiel moet verwijderen. In de instellingen van het datinggedeelte kun je je date-profiel verwijderen of pauzeren.

Interessant? Lees dan ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.