Zó heb je een trendy tuin deze lente en zomer! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zó heb je een trendy tuin deze lente en zomer!

De warme maanden van het jaar staan weer voor de deur! Hoog tijd dus om je tuin weer eens aan te pakken. Als je hier voor een trendy make-over zorgt, kun je van je tuin dé ideale hangplek maken deze lente en zomer. Een ideale manier om van de zon te genieten! We delen de leukste tips.

Een trendy zitplek in de tuin

De zithoek vormt natuurlijk een belangrijk onderdeel van je tuin. Zorg dan ook dat je hier de nodige aandacht aan besteedt. Misschien is je tuinmeubilair eens aan een opknapbeurt toe. Bij een trendy tuin past een strakke inrichting van de tuinhoek, met bijvoorbeeld stoer metaal. Of ga juist voor een zachtere look, met materialen als hout en riet.

Een tuin met een kas

Het zelf kweken van planten en groenten groeit in populariteit! Het is heerlijk ontspannend om hiermee bezig te zijn in eigen tuin. Als het even meezit, kun je zo ook nog eens gaan genieten van je eigen groenten! Het is dan wel belangrijk om het meteen goed aan te pakken. Muurkassen in de tuin zijn ideaal om groenten en planten in te plaatsen: ze gebruiken de warmte van de muur waar ze tegenaan staan, wat voor een goed klimaat zorgt. Zo is de groei van groen een stuk eenvoudiger en leuker!

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Sfeervolle verlichting in de tuin

De juiste verlichting zorgt absoluut voor meer sfeer in je tuin. Plaats bijvoorbeeld verlichting langs het wandelpad dat door je tuin loopt: dat zorgt voor meer zicht, evenals een gezellig jasje. Ook lichtslingers staan beeldig buiten – hang ze op in een boom of aan je schutting. En vergeet verder natuurlijk niet om in de zithoek voor wat leuke lampjes te zorgen!

Pergola in de tuin

Wil je wat meer beschutting in je tuin? Denk dan aan de plaatsing van een pergola. Dit is een constructie van hout of beton waar je planten aan kunt laten groeien, en eventueel een zithoek onder kunt inrichten. Een pergola geeft meer karakter aan een tuin. Het zorgt bijvoorbeeld dat er meer hoogteverschil is: dat staat sterk en valt direct op.

Strak pad door de tuin

Ten slotte kun je eraan denken om het pad dat door je tuin loopt eens aan te pakken. Als je een trendy tuin wilt, past het goed om voor strakke tegels te gaan. Die tegels mogen best groot van stuk zijn: dat past beter bij deze look. Ook vlonders met een houten look doen het goed in de moderne tuin. Tevens geschikt voor de basis van je terras!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.