Daten op internet? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Daten op internet?

Zoveel dating-sites en apps zijn er tegenwoordig… Welke dating werkt goed en welke juist niet? Dit is een verstandige vraag om te stellen, voordat er gezocht gaat worden naar een online liefde! Zoals iedereen weet, lang niet iedere dating-site of app werkt even goed. Daarbij komt dat er een hoop onbetrouwbare datingbedrijven tussen zitten.

Gelukkig is de Nederlandse wetgeving een stuk strenger geworden, sinds een belangrijke wetswijziging over fictieve profielen. In het verleden waren er namelijk duizenden datingsites met haast niet van echt te onderscheiden neppe profielen. Dit soort sites stond vol met door medewerkers bedachte profielen, afspreken is hiermee absoluut onmogelijk. Fictieve datingsites verdienen miljoenen euro's met deze duistere praktijken. Het grootste bedrijf in Nederland dat zich hiermee bezig hield, dit is gestopt met fictieve profielen. The Right Link gaat 37.000 gedupeerde klanten 9 miljoen euro terugbetalen, dit na een eerdere inval van de ACM. (augustus 2019)

Kies voor een betrouwbare aanbieder

Meer dan een miljoen Nederlanders zijn wel eens opgelicht via een datingsite. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare site of app bij het daten. Gelukkig zijn er de laatste jaren veel goede (gratis) datingsites en apps. Genoeg keuze dus, maar welke werkt het beste? Dit is de moeite waard om te onderzoeken, tenminste voor degene die graag een leuke date wilt! Zomaar aanmelden op een willekeurige datingsite kan onnodig veel geld kosten, zonder succes. Graag helpen bij het vinden van de juiste datingaanbieders. De beste opties hebben we hier op een rijtje gezet.

Kiezen voor een datingsite of app?

Steeds meer mensen kiezen voor een datingapp. Dit is modern en niet geschikt voor iedere vrijgezel. Wie kiest voor een datingapp kan beter een goede smartphone hebben en weten hier mee om te gaan. Wie goed wel is met de smartphone weet onbetwist goed om te gaan met de datingapp. Datingsites zijn over het algemeen gemakkelijker in gebruik en hebben een betere hulp en klantenservice. Helaas zijn de meeste datingsites wel tegen betaling, dit in tegenstelling tot de apps!

Zijn er specifieke voorkeuren?

Het kan verstandig zijn om te kiezen voor een speciaal soort dating. Bijvoorbeeld voor het vinden van specifiek een soort man / vrouw, religie, afkomst, opleiding, leeftijd of andere kenmerken. Datingsites zijn er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld dating voor singles met een pondje meer, autisten, veganisten, motorrijders, vreemdgaan, alles is mogelijk!

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Controleer wel goed de betrouwbaarheid van de datingsites. Vooral bij de erotisch getinte datingsites is het vaak mis! Vertrouw dus niet zomaar iedere dating. Wanneer het te mooi is om waar te zijn, is dat ook vaak zo. De datingsite googlen op reviews zorgt er vaak voor dat bedrag wordt voorkomen. Tenminste bedrog door de datingsite zelf daten. Iedereen kan zich online voordoen als wie die maar wilt. Lang niet iedereen is eerlijk. Ben goed voorbereid op de eerste date en spreek af op een veilige plaats.

De beste datingsites op een rijtje

Knuz.nl is een gratis datingsite die al jarenlang bestaat. Op deze datingsite kan iedereen volledig gatis daten zonder beperkingen. Deze gratis datingsite is het proberen absoluut waard!

Vlindertjes.nl is een gezellige gratis datingsite. Verstuur zoveel gratis berichten als nodig!

Relatieplanet behoort al jaren tot de meest gebruikte datingsites van Nederland.  Deze datingsite is speciaal gemaakt voor het vinden van een serieuze relatie. Veel mannen en vrouwen met serieuze bedoelingen zijn aangemeld op deze datingsite. Relatieplanet is gratis om te proberen maar het daten zelf kost geld. Deze dating is erg goed maar niet goedkoop!

Weetwiejedate.nl is een betrouwbare betaalde datingsite. Deze datingsite controleert ieder nieuw lid op echtheid. Fakers worden hier uitgesloten doordat de site harde maatregelen neemt. Geen fake profielen op deze site alleen maar echte daters. Helaas is het maar een relatief kleine datingsite met slechts een paar duizend actieve leden.

Datingapps

Tinder is nog altijd een zeer goede en populaire datingapp. Dit is een datingapp die zoekt naar singles in de buurt” Iedereen kan zelf andere vrijgezellen beoordelen met goed of slecht. Anderen kunnen hetzelfde doen bij het geplaatste profiel, dit zorgt dus automatisch voor heel wat bekijks. Is de klik wederzijds? Kom met elkaar in contact en date! Tinder was vroeger helemaal gratis, helaas nu nog slechts beperkt. Gratis daten, dit is tegenwoordig slechts beperkt mogelijk.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Badoo is de oudste en bekendste datingapp die nog steeds veel wordt gebruikt. De laatste jaren is het gebruik van deze app wel minder geworden, maar nog steeds is het populair. Badoo werkt ook met foto's beoordelen alleen is iets uitgebreider als Tinder. Het daten op deze app biedt meer mogelijkheden. Badoo is gratis te gebruiken maar helaas met beperkingen.

Paiq is een Nederlandse datingapp die gratis te gebruiken is. Tegen een kleine betaling biedt deze app nog meer mogelijkheden. Daten op deze app is zeer persoonlijke. De app is zeer uitgebreid, op allerlei manieren kan er contact worden gezocht. Doe gratis mee aan fotospellen, hot or not, quiz of vele andere mogelijkheden. Paiq is echt een hele goede datingapp, deze ook prima gratis te gebruiken is.

Happn is een erg leuk bedachte datingapp. Mensen die in de buurt zijn geweest kunnen worden teruggevonden, dankzij deze gratis app. Deze app is echt bijzonder en uniek. Bijvoorbeeld sjans gehad met iemand leuks in de trein? Vind deze persoon eenvoudig terug!

Grindr is een datingapp speciaal voor homoseksuele mannen. Dit is ongekend populaire onder homoseksuele mannen van jong tot oud. Voor lesbische vrouwen is er de datingapp Her!

Andere gratis alternatieven voor daten

Chatten.nl Dit is de grootste gratis chatsite van Nederland. Hier zijn iedere dag duizenden mannen en vrouwen te vinden. Iemand leuks ontmoeten voor vriendschap, date of relatie? Spreek gewoon zoveel mogelijke mensen aan in een privégesprek! Bekijk het profiel van mensen om enige indruk te krijgen van deze persoon. Jammer genoeg zitten er veel fakers op dit soort chatsites. Pas op met wie je date!

Facebook Tegenwoordig kan dit nog steeds prima gebruikt worden voor het vinden van nieuwe vrienden of liefde. Miljoenen mensen hebben al een relatie gevonden via het gebruik van dit social media platform. Probeer het gerust zelf, het kost niks!

Bekijk ook:

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.