besparen
Saved Read later
Deel dit bericht

6 handige tips om simpel te besparen op gas en elektriciteit

De prijzen van gas en elektriciteit rijzen de pan uit, en zijn voor veel mensen nog amper op te brengen. We kunnen helaas niet meer doen dan ervoor zorgen dat we de kosten zo laag mogelijk houden. Dit doen we met besparen. Met de onderstaande originele tips kun je zonder teveel moeite honderden euro’s per jaar besparen. Lees snel verder.

1. Koud douchen

Health-goeroe Wim Hof zweert erbij, want het schijnt goed voor lichaam en geest te zijn; koud douchen. In deze koude maanden moet je er niet aan denken, maar je bespaart heel veel geld als je de temperatuur zo laag mogelijk zet. Dus goed voor lichaam, geest, én je portemonnee.

2. extra kleding

Als je thuis voor de televisie zit dan kun je ervoor kiezen om de thermostaat wat hoger te zetten, maar een extra laagje kleding of een dekentje op de bank is net zo effectief. Blijf zoveel mogelijk van de verwarming af, hoe aanlokkelijk het ook is.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

besparen kleding

3. Gebruik de eco-stand van je witgoed

Als je de een eco-stand op je vaatwasser of wasmachine hebt dan moet je deze zeker gebruiken. Je bespaart maar liefst 30 procent elektriciteit, en 25% water als je de eco-stand gebruikt. Het duurt misschien wat langer voordat het programma klaar is, maar je voelt het zeker in je portemonnee.

4. Hang je was op

Als je de mogelijkheid en de ruimte hebt om je was op te hangen dan is dit uiteraard altijd beter dan het gebruiken van een wasdroger. Deze vreet namelijk verschrikkelijk veel energie. Je was ophangen kost niets. Dit kan flink schelen op de jaarafrekening, dus als het mogelijk is gebruik je knijpers.

besparen was ophangen

5. Was op een lage temperatuur

De wasmachine is ook een flinke kostenpost als het gaat om de energierekening, maar er moet nu eenmaal worden gewassen. Je hoeft echter niet altijd warm te wassen. De meeste kleding wordt prima schoon op een programma van 30 graden. Je ziet het verschil niet aan je was, maar wel in je portemonnee.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

6. Gebruik verwarming isolatie

Verloren warmte is extra zonde. Houd de verwarming dus altijd vrij. Zet er geen spullen bovenop, en laat de gordijnen er niet voor hangen, want dan verdwijnt de meeste warmte door het raam. Als je isolatie om de buizen doet, en achter de cv plakt, dan maak je optimaal gebruik van de warmte. Deze isolatie is voor een prikkie te koop bij de bouwmarkt.

besparen verwarming

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.