5 tips bij de keuze voor luiers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips bij de keuze voor luiers

Er komt veel op je af als je in verwachting bent en binnenkort een kindje verwacht. Er zijn volop keuzes te maken, waarbij ook het thema van luiers om de hoek komt kijken. Als je voor wegwerpluiers kiest, is het handig om te weten waar je op moet letten. Ook komen ervaringen van andere ouders daarbij van pas, bijvoorbeeld het unieke assortiment van Kruidvat luiers. Om je verder te helpen bij het maken van een keuze voor luiers volgen hier 5 tips.

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!
  1. Kies voor kwaliteit

Kwaliteit staat bovenaan als het om luiers gaat of om luierbroekjes van een goede kwaliteit. Dat betekent dat luiers sowieso over een goed absorberend vermogen moeten beschikken om de babybillen langdurig droog te houden. Het betekent ook dat de luier voor je baby comfortabel genoeg moet zijn om te dragen. Het materiaal dient daarom soepel te zijn voor een goede bewegingsvrijheid en ook nog eens zacht aanvoelen.

  1. Let op de juiste maat

Het is vanzelfsprekend van belang om op de juiste maat te letten als je luiers gaat kopen. Er zijn voor pasgeboren baby’s al verschillende luiermaten beschikbaar. Ook als je kindje ouder is, geldt dat er een gevarieerde en ruime keuze beschikbaar is. De juiste maat is belangrijk om lekken te voorkomen en natuurlijk om het beste comfort te bieden.

  1. Houd rekening met het milieu

De afvalberg met luiers is op jaarbasis behoorlijk groot. Het is bij de keuze voor luiers echter mogelijk om met de duurzaamheid rekening te houden. Bijvoorbeeld door luiers te kiezen die over een EU Ecolabel of FSC keurmerk beschikken.

  1. Bespaar geld op de uitgaven voor luiers

Een uitstekende kwaliteit staat een lage prijs niet in de weg als je met bovenstaande tips rekening houdt. Dat biedt meteen het voordeel dat er alle gelegenheid is om op de kosten van luiers te besparen. Het is niet nodig om luiers van het duurste merk te kopen als er een gelijkwaardig, maar wel goedkoper alternatief is. Je ziet bijvoorbeeld hier een mooi artikel over pampers bij Kruidvat versus het huismerk.

  1. Bijna zindelijk? Stap over op luierbroekjes

Als je kindje eenmaal zindelijk is, hoef je geen luiers meer te kopen. In de aanloop naar zindelijkheid is het aan te raden om over te stappen op luierbroekjes. Die trekt je kindje aan als een onderbroekje en houden de billen droog mocht er een keer een ongelukje gebeuren. Luierbroekjes zijn ideaal om tijdens de zindelijkheidstraining te gebruiken. Het is overigens ook mogelijk om er al eerder mee te beginnen.

Bekijk ook:
De beste kinderwagens; onze top 5!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.