in , ,

FOX Sports en Ziggo verlengen toch samenwerking

En FOX Sports zal gratis te zien zijn voor bijna alle klanten

fox sports ziggo samenwerking
joeppoulssen/123rf.com

Het was nog even spannend of we het volgende voetbalseizoen wel konden kijken via Ziggo. Eerder was er nog een discussie gaande tussen FOX Sports en Ziggo over het bedrag wat betaald moest worden. Ziggo had daarbij laten weten dat de kans aanwezig was dat de FOX Sports kanalen op zwart zouden gaan.

Samenwerking FOX Sports en Ziggo verlengd

Ze blijken er nu toch samen uitgekomen te zijn. FOX Sports zal wel tientallen miljoenen minder gaan ontvangen dan zij in eerste instantie geëist hadden. Toch is Ziggo niet de grootste winnaar hier, maar de klanten van Ziggo. Het is nu namelijk zo dat alle klanten met minimaal een Ziggo TV Start of TV Standaard abonnement tot het eind van 2020 gratis FOX Sports 1 kunnen kijken. Dat zijn ruim 90% van de abonnees.

Conflict Ziggo en FOX Sports

Eerder dit jaar zaten de twee partijen nogal ver van elkaar vandaan wat betreft het geld wat betaald moest worden. FOX Sports wou meer dan honderd miljoen ontvangen, terwijl Ziggo niet bereid was om meer dan vijftig miljoen te betalen. Ziggo had toen al gemeld dat de zenders van FOX Sports desnoods op zwart zouden gaan waarbij de live uitzendingen niet beschikbaar zouden zijn. Samenvattingen zouden nog wel uitgezonden worden.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Arjen Robben?

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.