Ga jij voor een coronaproof vakantie? 15
Saved Read later
Deel dit bericht

Ga jij voor een coronaproof vakantie?

Durf jij ook al weer voorzichtig na te denken over jouw zomervakantie nu de intelligente lockdown in Nederland langzaam versoepeld lijkt te worden? Men spreekt al veel over een vakantie in eigen land, omdat de grenzen nog niet overal open zijn. Maar voor sommige landen is het toerisme ontzettend belangrijk voor de economie. Zo belangrijk dat ze bijna wanhopig op zoek zijn naar toeristen.

Sicilië overweegt een deel van de vakantie te betalen als buitenlandse toeristen het Italiaanse vakantie-eiland willen bezoeken. Uiteraard moet er dan nog heel veel worden geregeld met betrekking tot veiligheid. Corona is nog niet verdwenen en een vakantie zoals we die gewend waren, lijkt er dit jaar niet in te zitten.

Corendon komt met een concept voor een coronavrije vakantie

Waarschijnlijk ken je de naam van deze Turks-Nederlandse reisorganisatie wel. Ze zijn gespecialiseerd in all-inclusive zonvakanties in Turkije en andere Zuid-Europese landen. Corendon wil uiteraard ook overleven en heeft het zeer zwaar in deze tijd. Corendon is ervan overtuigd dat ook in Nederland veel mensen snakken naar het strand, de zee en de zon van de Turkse Riviera. De reisorganisatie heeft daarvoor een concept bedacht.

Vakantie zonder mondkapje en 1 1/2 meter afstand

Het idee van Corendon is eigenlijk briljant in de eenvoud. De coronaproof vakanties zijn all-inclusive, maar er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Het plan werkt als volgt. De potentiële reizigers melden zich met koffer en goede moed op een locatie dicht bij Schiphol. Voor ze verder iets mogen doen, worden ze getest op Corona. Indien niet 100% duidelijk is dat een reiziger niet besmet is met Corona mag deze niet mee.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

De groep die overblijft is zeker vrij van het virus en hoeft dus geen mondkapjes te dragen en ook geen afstand te houden. Dat moet al een hele opluchting zijn. Een verdere voorwaarde is dat men op bestemming in Turkije verplicht is geen stap te zetten buiten het terrein van het hotel of resort waar de vakantie wordt doorgebracht.

Alle personeelsleden zijn ook van tevoren getest op het virus. Als een van hen het terrein moet verlaten, kan deze pas weer binnenkomen na een nieuwe test. Het maakt niet uit wat de reden is van het verlaten van het terrein. Op die manier hoeft niemand zich meer zorgen te maken over het virus tijdens de vakantie. Dat betekent vakantiepret zoals vroeger, althans bijna.

Ga jij voor een coronaproof vakantie? 16

Is het concept realiseerbaar en aantrekkelijk?

Omdat de testcapaciteit op het virus steeds meer toeneemt, lijkt het mogelijk dat ook voor het doel ‘een buitenlandse vakantie vieren' getest kan gaan worden. Ook lijkt het waarschijnlijk dat de landen waar massatoerisme een belangrijk deel van de economie uitmaakt, op korte termijn zullen kiezen voor openstelling van de grenzen. Dit onder voorwaarde dat het risico op verspreiding minimaal zal zijn.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Dan blijft de vraag over in hoeverre vakantiegangers bereid zullen zijn om hun bewegingsvrijheid beperkt te zien tot uitsluitend het terrein van een luxe hotel met voorzieningen. Is de gedachte om een periode niet aan corona te hoeven denken in een zonnige omgeving genoeg? Kunnen we excursies in de toekomst gewoon vergeten? Het prijskaartje dat Corendon aan dit soort vakantie wil hangen is nog onbekend.

Lees ook: Gigantische groei in boekingen binnenlandse vakantiehuisjes

  • Zou jij een coronaproof vakantie boeken?

    • Ik zou zeker een dergelijke vakantie boeken
    • Het lijkt mij absoluut niet aantrekkelijk
    • Ik ga in Nederland op vakantie
    • Over mijn vakantie denk ik pas later na
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

993

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.