postnl protest
DennisM2/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Failliete ondernemers protesteren naakt bij hoofdkantoor PostNL

Een bijzonder beeld in Den Haag op de vrijdag. De gebroeders Plieger uit Heerlen protesteerde bij het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag. Een van de broers was hierbij bijna naakt. Volgens de gebroeders is hun onderneming failliet gegaan doordat PostNL eenzijdig de tarieven heeft verlaagd. Ze voelen zich letterlijk uitgekleed en wouden dit dan ook duidelijk overbrengen.

Naakt protest PostNL

Gerben Plieger draagt tijdens het protest enkel een blauwe slip. Met rode letters staat er op zijn borst en buik ‘uitgekleed door PostNL'. Zij begonnen in 2011 voor PostNL met het bezorgen van pakketjes. Dit is toen zo goed gegaan dat zij een exclusief groot bezorgingsgebied toegewezen kregen in het zuiden van Limburg. De broers hebben hier dan ook een grote investering voor gedaan, namelijk zeventien nieuwe auto's.

Toen ging het fout

Opeens trekt het postbedrijf de opdracht in. In 2015 is het transportbedrijf failliet gegaan. Op dat moment waren er dertig mensen in dienst. Volgens Gerben is de schade inmiddels zo groot geworden “dat het bijna niet in cijfers uit te drukken is”. Ze zijn hun bedrijf kwijt, de auto's maar ook hun huizen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Er is al zes jaar lang een juridisch steekspel bezig tussen de Pliegers en PostNL. Op dit moment loopt er alleen nog een civiele zaak waarin de broers een schadevergoeding eisen van 250.000 euro. Volgens Gerben zijn de broers ook bedreigd en geïntimideerd door PostNL. Er zouden ook uitspraken op band staan waarin PostNL zegt dat zij de broers kapot kunnen maken als zij dat wouden. De broers verzekeren dat dit niet hun laatste protest zal zijn. “Vandaag sta ik hier alleen”, maar de volgende keer niet meer”.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.