in

Failliete ondernemers protesteren naakt bij hoofdkantoor PostNL

Er is al zes jaar een juridisch steekspel aan de gang

postnl protest
DennisM2/123rf.com

Een bijzonder beeld in Den Haag op de vrijdag. De gebroeders Plieger uit Heerlen protesteerde bij het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag. Een van de broers was hierbij bijna naakt. Volgens de gebroeders is hun onderneming failliet gegaan doordat PostNL eenzijdig de tarieven heeft verlaagd. Ze voelen zich letterlijk uitgekleed en wouden dit dan ook duidelijk overbrengen.

Naakt protest PostNL

Gerben Plieger draagt tijdens het protest enkel een blauwe slip. Met rode letters staat er op zijn borst en buik ‘uitgekleed door PostNL’. Zij begonnen in 2011 voor PostNL met het bezorgen van pakketjes. Dit is toen zo goed gegaan dat zij een exclusief groot bezorgingsgebied toegewezen kregen in het zuiden van Limburg. De broers hebben hier dan ook een grote investering voor gedaan, namelijk zeventien nieuwe auto’s.

Toen ging het fout

Opeens trekt het postbedrijf de opdracht in. In 2015 is het transportbedrijf failliet gegaan. Op dat moment waren er dertig mensen in dienst. Volgens Gerben is de schade inmiddels zo groot geworden “dat het bijna niet in cijfers uit te drukken is”. Ze zijn hun bedrijf kwijt, de auto’s maar ook hun huizen.

Er is al zes jaar lang een juridisch steekspel bezig tussen de Pliegers en PostNL. Op dit moment loopt er alleen nog een civiele zaak waarin de broers een schadevergoeding eisen van 250.000 euro. Volgens Gerben zijn de broers ook bedreigd en geïntimideerd door PostNL. Er zouden ook uitspraken op band staan waarin PostNL zegt dat zij de broers kapot kunnen maken als zij dat wouden. De broers verzekeren dat dit niet hun laatste protest zal zijn. “Vandaag sta ik hier alleen”, maar de volgende keer niet meer”.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom complotdenkers Bill Gates schuldig achten aan corona

Misofonie: een onbegrepen aandoening