tips
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze handige tips val je 10 kilo af binnen een maand

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en dan gaan we massaal met onze goede voornemens aan de slag. Gezonder leven staat bij veel mensen in de top 3, daaronder valt meer sporten, stoppen met roken, en afvallen. De meeste mensen verliezen hun motivatie (en goede voornemens) als ze niet snel resultaat zien, maar wij hebben een aantal tips waarmee je binnen no-time minimaal 10 kilo afvalt.

Laat je niet afleiden

Het is ten eerste erg belangrijk dat je jezelf niet af laat leiden. Zorg ervoor dat je jezelf in een omgeving begeeft waarin je niet aan verleidingen bloot komt te staan, en omring jezelf met mensen die jou steunen in je voornemen om af te vallen. Feestjes en etentjes zul je dus even moeten laten, want daar liggen de meeste valkuilen.

Zorg voor een dramatisch tekort aan calorieën

Eigenlijk is het rekensommetje heel simpel: als je teveel calorieën binnenkrijgt dan kom je aan, en als je een tekort aan calorieën hebt dan val je af. Zorg er dus voor dat je uitrekent hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt (dat kan met deze tool), en daar ga je dagelijks ver onder zitten. Niet teveel, want je lichaam heeft energie nodig om vet te te kunnen verbranden.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Eet gebalanceerd

Het is logisch dat je geen gram vet verliest als je elke dag naar de McDonalds gaat of andere vette troep eet. Als je meer fruit, zaden, noten, vis, en salades eet dan gaat het sneller. Vervang aardappels voor zoete aardappels, en eet eens een keer een paar dagen geen koolhydraten, of in ieder geval een stuk minder.

dieet

Sporten

Sporten is essentieel als je snel af wilt vallen. Probeer minimaal dertig minuten intensieve lichaamsbeweging te realiseren. Ga lekker wandelen, of doe een rondje cardio in de sportschool. Fietsen en zwemmen zijn ook erg goed als je snel wat gewicht kwijt wilt, maar hou jezelf wel aan je dieet, anders zit het er ook zo weer aan. Sporten versnelt je metabolisme en dus val je sneller af.

Drink water

Vervang suikerhoudende dranken voor water. Sterker nog, drink alleen maar water, desnoods met een schijfje gember of citroen. Zorg ervoor dat je dagelijks minstens anderhalve liter binnenkrijgt, dus hou een flesje bij de hand. Nee, cola zero is niet gezond, en bier bevat veel water maar ook veel calorieën. Bronwater is het beste.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

water

Afvallen binnen een maand

Als je de bovenstaande tips strikt naleeft (en dus niet cheaten) dan vliegen de kilo’s eraf. Je lichaam zal zeker reageren op deze gezondere levensstijl en zal jou belonen met een extra gaatje in je broekriem. Daarnaast is het voor je mentale toestand ook goed om deze manier van leven regelmatig na te leven, want je bent met iets positiefs bezig, en dat geeft weer een geluksstofje af in je hersenen. Succes!

Lees ook: Is Intermittent Fasting afvallen gezond?

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.