Qi Gong
Saved Read later
Deel dit bericht

Pak je vermoeidheid aan met behulp van Qi Gong

Voel je je vermoeid? Heb je moeite met bewegen of met het verrichten van werkzaamheden? Een laag energielevel heeft verschillende oorzaken. De meeste mensen hebben echter de opvatting, dat dit helemaal te wijten is aan de tijd van nu. We stellen immers veel eisen aan onszelf en er wordt veel van ons gevraagd. Nu kan deze vermoeidheid ook ergens anders vandaan komen. Je kunt er niet altijd iets aan doen. Het kan te maken hebben met je mentale gesteldheid. Burn-out klachten en depressies komen vandaag de dag vaker voor.

Maar het kan ook simpeler liggen dan dat, bijvoorbeeld een gebrek aan de juiste vitamines of lichaamsbeweging. Een zittende baan lijkt geweldig en onschuldig, maar dit heeft wel degelijk gevolgen voor je algehele gezondheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer lichamelijke en mentale energie krijgt? Je kunt het nergens kopen. De Chinese beweegvorm Qi Gong kan je daarbij helpen.

Waarom is mijn energielevel laag?

Een laag energielevel brengt verschillende klachten met zich mee. Zo kan het moeilijker worden om je te concentreren, word je vergeetachtig en kun je hoofdpijn krijgen. Zoals eerder gezegd, kan een laag energielevel verschillende oorzaken hebben:

  • Zittende baan. Breng je dagelijks veel tijd door achter je computer? Te weinig beweging kan de oorzaak zijn van je vermoeidheid. Je lichaam maakt te weinig endorfine aan en dit kan ervoor zorgen dat je je futloos, moe en soms zelfs somber voelt.
  • Gebrek aan vitamines. Wanneer je te veel en te vaak ongezond eet, krijgt je lichaam niet de juiste bouwstoffen binnen om je te laten functioneren. Vitamines vind je in groentes, fruit en zuivelproducten.
  • Mentale klachten. Voor een depressie of burn-out is niet altijd een duidelijke oorzaak te vinden. Dit kan in de eerste plaats genetisch bepaald zijn. Daarbij kan het ook om een combinatie gaan van stress, een heftige gebeurtenis en overwerkt zijn.
  • Omgeving. Heb je mensen om je heen die veel klagen, aandacht vragen of over alles negatief spreken? Dit kan ervoor zorgen dat er niets van je energie overblijft. Je wordt letterlijk en figuurlijk opgeslokt.

Hoe krijg ik meer energie?

Vermoeid zijn is erg vervelend. Het kan je functioneren heftig beïnvloeden. Bovendien kan de vermoeidheid er zelfs voor zorgen, dat je je somber of depressief gaat voelen. Je krijgt immers niks gedaan. Juist in deze fase is het belangrijk om je vermoeidheid aan te pakken.

Hoewel je verschillende dingen kunt ondernemen, staat sport en bewegen bovenaan. Dit is de manier om endorfine aan te maken en om je focus te verleggen. Nu is het niet de bedoeling, dat je je helemaal in het zweet gaat werken. Zo bereik je niet het gewenste effect. Het is juist belangrijker dat je lichaam en geest terug in balans komen. Qi Gong is de bewegingsvorm die je daarbij kan helpen.

Wat is Qi Gong?

Qi Gong komt oorspronkelijk uit China. Het is een bewegingsvorm die je lichaam en geest terug in balans brengen. Door middel van verschillende oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen en bewegingen, focus je je volledig op je lichamelijke energie. Je leert tot rust te komen en negatieve gedachten van je af te zetten.

Je werkt niet alleen aan je fysiek, ook je mentale gezondheid komt aan bod. Door de rust en bezinning, zou deze bewegingsvorm veel positieve effecten hebben op mentale klachten.

Ben je geen sportieveling of expert op het gebied van Qi Gong? Door middel van de cursus Eenvoudige Qi Gong krijg je eenvoudige oefeningen aangeleerd, waardoor je meer energie krijgt en je vermoeidheidsklachten verminderen. De rust van Qi Gong helpt je rustig en ontspannen te blijven, ongeacht de situatie.

Wat is het verschil tussen Yoga en Qi Gong?

Qi Gong is een bewegingsvorm die zich richt op lichaam en geest. Bij Yoga is dat een ander verhaal. Deze bewegingsvorm is vooral gericht op het verbeteren van je balans en uithoudingsvermogen.

Conclusie

Voel je je vermoeid of futloos? Een laag energielevel brengt verschillende klachten met zich mee. Niets is vervelender dan dat. Sport en bewegen kunnen groot verschil maken. Met de cursus Eenvoudige Qi Gong leer je je lichaam en geest in balans brengen, en leer je om te gaan met je vermoeidheidsklachten. Je kunt de cursus online volgen, vanuit huis.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.