Wist jij deze leuke weetjes over slapen? 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Wist jij deze leuke weetjes over slapen?

Slapen doen we allemaal, maar wat weet je eigenlijk over slapen? Lees snel verder, want in dit artikel zetten we de leukste weetjes over slapen voor je op een rij! Wist jij dit al?

Mensen slapen 1/3 deel van hun leven

Dit weetje moet niet echt als een verrassing komen, maar mensen slapen dus 1/3 deel van hun leven. We hebben namelijk ongeveer 8 uur slaap per dag nodig en dat is 1/3 deel van de dag. Als je 80 jaar oud bent heb je naar schatting bijna 27 jaar geslapen. Dat is ruim 200 duizend uur aan slaap, dus dan kan je nagaan hoeveel uren je horizontaal doorbrengt.

Wist jij deze leuke weetjes over slapen? 15

Sommige dieren slapen bijna nooit, andere dieren slapen juist heel veel

Waar mensen ongeveer 8 uur slaap per dag nodig hebben, wil dit bij andere diersoorten nog wel eens verschillen. Zo hebben sommige dieren veel minder slaap nodig. Een giraffe heeft bijvoorbeeld maar 4 tot 5 uur aan slaap genoeg. Paarden en olifanten hebben ook ongeveer net zoveel slaap nodig.

Daarnaast heb je ook weer dieren die op een dag veel meer slapen. Zo kan een koala wel 20 uur op een dag slapen en zo houdt dat beestje slechts 4 uur per dag aan wakkere tijd over. De bruine vleermuis, egels en luiaards staan er ook om bekend veel meer slaap nodig te hebben dan mensen.

Bekijk ook:
Herken de tekenen van leugenaars en betrap ze met deze slimme tips!

Wist jij deze leuke weetjes over slapen? 16

We slapen vaak op een verkeerd matras

De meeste mensen slapen op een matras, maar het wil nog wel eens voorkomen dat we niet op het juiste matras liggen. Uit marktonderzoek is namelijk gebleken dat heel wat veel verkochte matrassen namelijk helemaal niet zo goed beoordeeld worden.

Goed om te weten: mensen schijnen het vooral positief te zijn over de matrassen met memory foam. Check bijvoorbeeld deze Emma review, als je meer wilt weten over een matras met aanpassingsvermogen.

Tip: ben je opzoek naar een nieuw matras of bed, maar wil je geen miskoop doen? Dan kan je eerst eens bedden vergelijken op bedtwijfelaars.nl, om zo een goed overzicht te krijgen van de opties!

Wist jij deze leuke weetjes over slapen? 17

Dromen

Kan jij je laatste droom nog goed herinneren? Waarschijnlijk niet, want de meeste mensen vergeten (een groot deel van) hun droom al binnen een paar minuten nadat ze wakker zijn geworden.

Dromen is niet voor iedereen normaal, want er zijn ook mensen die zeggen dat ze nooit dromen. Toch komt dit niet al te vaak voor, en naar schatting droomt het grootste deel van de mensen als ze slapen.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Je dromen worden beïnvloed door je dagelijkse leven. Zo droomden mensen vroeger bijvoorbeeld veel vaker in het zwart-wit, en dat zou door de zwart-wit televisie komen.

Lezen en schrijven in je dromen schijnt haast onmogelijk te zijn. Wetenschappers denken dat dit vaak niet kan omdat deze hersengebieden niet actief genoeg zijn terwijl we slapen.

Wist jij deze leuke weetjes over slapen? 18

Gevoel alsof je valt voordat je in slaap valt

Ken je dat gevoel waarbij je in bed ligt en bijna of net slaapt en dan het gevoel hebt dat je een flinke val maakt? Je bent dan niet alleen, want dit is een vrij normaal fenomeen. Dit noemen we namelijk een hypnagoge schok. Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over eens waarom we dit wel eens ervaren, maar het heeft ongetwijfeld te maken met de hersenen die een (verkeerd) signaaltje sturen. Gelukkig kan het geen kwaad!

Wist jij deze leuke weetjes over slapen? 19

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.