Onverwachte hulpmiddelen tegen diabetes; een overzicht 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Onverwachte hulpmiddelen tegen diabetes; een overzicht

In Nederland heeft 1 op de 14 mensen last van diabetes. Naar schatting hebben meer dan 1,2 miljoen Nederlanders op dit moment diabetes, waardoor dit één van de meest voorkomende aandoeningen is. De verwachting is bovendien dat het aantal mensen dat aan diabetes lijdt in de toekomst alleen maar groter wordt.

Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar geschikte hulpmiddelen tegen diabetes. Veel hulpmiddelen zijn al relatief gebruikelijk, maar er bestaan ook meerdere onverwachte hulpmiddelen. Hulpmiddelen waarvan je het bestaan nu mogelijk nog niet eens weet.

Hulpmiddel 1: een slimme insulinepomp

Voor veel diabetes patiënten is het aan de orde van de dag om een insulinepomp te gebruiken. Maar, wist je dat deze pompen door de jaren heen steeds slimmer zijn geworden? Zo is het tegenwoordig mogelijk om voor een slimme insulinepomp te kiezen.

Een slimme insulinepomp is makkelijk aan je computer te koppelen. Op je computer zie je vervolgens in hoeveel insuline er elke dag gebruikt is. Je krijgt hiermee inzichten in bijvoorbeeld het verloop van het ziektebeeld. Ook krijg je hiermee meer inzicht in de hoeveelheid insuline die je lichaam nodig hebt. Nu, maar ook over een langere periode gezien.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

En bijkomend voordeel: de gegevens die je vanaf je slimme insulinepomp naar je computer overzet, kun je direct doorsturen naar je verpleegkundige. Je staat hierdoor voortdurend in contact met je verpleegkundige.

Hulpmiddel 2: een grote drinkfles of Air up fles

Ongeacht of je last van diabetes type 1 of type 2 hebt, is de kans groot dat je veel dorst hebt. Om deze dorst te stillen, is het advies om altijd een grote drinkfles mee te nemen. Door een grote drinkfles mee te nemen, voorkom je dat je veel last krijgt van je dorst.

Een andere optie is om een Air up fles aan te schaffen. Dit is een speciale drinkfles met daarin een geurring. Deze ring geeft een bepaalde geur af, bijvoorbeeld de geur van sinaasappel. Zodra je een slok water uit deze fles neemt, registreren je hersenen de geur van sinaasappel. Je hersenen vertalen dit automatisch naar het drinken van sinaasappelsap. Je drinkt in werkelijkheid dus water, maar je hersenen hebben het idee dat je water met een smaakje drinkt.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Hulpmiddel 3: speciale schoenen

Heb je regelmatig last van je voeten? Ook dat is een veelvoorkomend symptoom bij veel diabetes patiënten. Veel diabetes patiënten ervaren gevoelige voeten, waardoor lang niet alle schoenen even fijn zitten. Gelukkig kun je nu voor speciale Wolky schoenen voor diabetes kiezen.

Deze schoenen zijn van een naadloos voorblad voorzien, waardoor je voeten geen vervelende randjes of naden meer voelen. Je hebt hierdoor geen last meer van een geïrriteerd gevoelen bij je voeten.

Tevens is de zool van de diabetes schoenen speciaal ontwikkeld. Veel van de zolen zijn voorzien van een zachte voering van microfiber, waardoor de zool een stuk zachter aanvoelt. Dit zachte gevoel zorgt voor veel meer comfort, waarbij je wel nog van de gewenste ondersteuning verzekerd bent.

Diabetes schoenen bestaan nog niet super lang, maar lijken wel erg populair te worden. Dit komt ook doordat de diabetes schoenen in meer en meer varianten aangeboden worden. Check het aanbod van Wolky en schaf direct de gewenste diabetes schoenen aan.

Onverwachte hulpmiddelen tegen diabetes; een overzicht 14

913

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.