Hoe slaap jij?
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat voor slaper ben jij?

Waar we ons vaak groot voordoen zijn we dat van binnen misschien helemaal niet echt. Je slaaphouding vertelt je échte persoonlijkheid, zo blijkt uit onderzoek. Specialist op het gebied van lichaamstaal, Lilian Glass, deed onderzoek, en dit zijn de uitkomsten.

Foetushouding

De foetushouding is de meest populaire slaaphouding. 41 procent van de mensen slaapt in de foetushouding. Echter is het wel zo dat meer vrouwen in deze houding slapen dan mannen. Mensen die slapen in de foetushouding slapen daadwerkelijk als een baby. De foetushouding wijst op nood aan bescherming. De mensen in deze categorie doen zich vaak zeer zelf verzekerd voor, maar zijn eigenlijk heel gevoelig en vaak bescheiden mensen.

Rugslapers

Slaap je op je rug? Dan heb je veel zelfvertrouwen! Zeker wanneer je naakt slaapt. Rugslapers zijn dan ook over het algemeen heel zelfverzekerd en zijn open naar anderen toe. Daarnaast zijn ze heel prettig in de omgang en hebben ze veel vrienden.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Buikslapers

Slaap je op je buik? Dan ben je eigenlijk het tegenovergestelde van een rugslaper. Mensen die op hun buik slapen proberen zich te beschermen. Vaak wijst dit op een gebrek aan controle in relaties. Maar ook zijn angst en kwetsbaarheid twee kernwoorden die naar voren komen bij buikslapers. Daarnaast zijn buikslapers over het algemeen vaak erg gesloten en gesteld op hun privacy.

Zijslapers

Naast rugslapers en buikslapers zijn er natuurlijk ook zijslapers. De middenweg tussen beide andere opties. En zo is het maar net. Mensen die op hun zij slapen houden van evenwicht in hun leven en zijn daarnaast onbezorgd. Daarnaast zijn zijslapers over het algemeen gelukkige en sociale mensen. Ook is het slapen op je zij optimaal voor je ademhaling.

Combinatieslapers

Als laatste hebben we ook nog de combinatieslapers. Dit type mensen combineert alle bovenstaande slaaphoudingen met elkaar. Daarnaast wisselt de combinatieslaper tijdens zijn slaap ook van slaaphouding. Dit zijn over het algemeen onrustige mensen die veel piekeren.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Wat voor slaper ben jij?

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.