10 redenen waarom je naakt moet slapen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

10 redenen waarom je naakt moet slapen

Naakt slapen is misschien niet het eerste waar je aan denkt om je gezondheid een boost te geven, maar er zijn genoeg voordelen te vinden. Naakt je bed in duiken is natuurlijk vrij gemakkelijk, perfect om uit te proberen dus. Het is geweldig voor je gezondheid en als je samen naakt in bed ligt, is het vaak ook een stuk gezelliger. Daarom deze lijst met 10 redenen waarom je naakt moet slapen.

1. Je valt sneller in slaap

Volgens the National Sleep Foundation is je lichaamstemperatuur erg belangrijk bij het in slaap vallen. Het is onderdeel van je innerlijke klok, je bioritme en naakt slapen is een goede manier om op de juiste temperatuur te blijven tijdens het slapen. Zodra je iets afkoelt, schreeuwt je innerlijke klok namelijk dat je moet slapen en afkoelen is precies wat er gebeurt als je de pyjama vergeet. Stap dus naakt je bed in en voor je het weet zit je in dromenland.

2. Een betere kwaliteit van slaap

Niet alleen helpt het afkoelen voor een snellere slaap, de kwaliteit van het slapen krijgt ook meteen een boost. Volgens de experts slaap je het beste als de temperatuur tussen de 15 en 19°C ligt. Als het te koud of warm is dan komt je REM slaap in gevaar. De REM slaap is het moment dat je lichaam het beste tot rust komt, REM staat trouwens voor Rapid Eye Movement. Naakt slapen houd je dus lekker koel, perfect voor de nachtrust.

Bekijk ook:
Vitamine D, wat moet je ermee?

3. Het is goed voor je huid

Omdat je slaapkwaliteit omhoog schiet heeft het meteen ook een goed effect op je huid. Een onderzoek naar het herstel van de huid wees uit dat: slapen helpt wondjes te genezen.

Voor het onderzoek werden de proefpersonen over drie groepen verdeeld. De eerste groep kreeg een goede nachtrust. De tweede groep kreeg te weinig slaap en de derde groep te weinig slaap maar extra voedingstoffen. De groep welke het beste sliep (de eerste groep) zag de wondjes op de huid het snelste herstellen. Het verschil tussen de groep met en zonder de extra voedingstoffen was te verwaarlozen. Laat die extra salade maar staan, gooi je gooibessen het raam uit (vogels houden van die dingen) en pak een uurtje extra slaap.

4. Minder stress

Naakt slapen helpt als je stress hebt of angstig bent. Slechte slaap is een golden ticket naar een gestreste bestaan. Slechte slaap is ook een van de symptomen van een depressie. Zoals je hierboven al las, naakt slapen is super voor je slaap. Wil je minder stress of ben je depressief, stap dan naakt je bed in het zal zeker helpen.

5. Je komt minder aan

Een studie onder 21.000 mensen liet zien dat slechte slaap aankomen betekend. Vooral als je minder dan 5 uur per nacht slaapt dan schijn je er flink dikker op te worden. Naakt slapen helpt je slank te blijven omdat je dan slaapt op een koelere temperatuur. Zodra het niet al te heet is verbrand je lichaam meer calorieën. Slaap dus naakt en als het dan alsnog erg warm is open een raam.

6. Naakt slapen is: minder kans op diabetes en hartziektes

Niet genoeg slapen vergroot de kans op diabetes en hartziektes. In 2010 heeft Tursted Source een studie verricht onder 1.455 personen. De studie liep over een periode van zes jaar. De conclusie, goed slapen vermindert de kans op diabetes en hartziektes. Naakt slapen zorgt ervoor dat je beter slaapt dus doe het voor je hart.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

7. Het is goed voor je vagina

Naakt slapen is goed voor je vagina, je hebt veel minder kans op een infectie als je naakt slaapt. Strak ondergoed houd je vagina warm, bacteriën doen het heel goed in warme vochtige plekken. Gooi dus uit dat slipje en stap naakt je bed in. Naakt slapen zorgt voor extra ventilatie tussen je benen en dus ook voor een gezondere vagina.

8. Boost voor de vruchtbaarheid van de man

Natuurlijk zijn vrouwen niet de enige voor wie naakt slapen een must is. Een onderzoek onder 656 mannen liet een link zien in de vruchtbaarheid en wat ze aantrokken (of juist uit lieten) tijdens hun slaap. Hoe strakker het ondergoed hoe minder actief zaad de mannen hadden, het slapen in een losse boxershort bleek veel beter dan een strakke. Het beste bleek natuurlijk, slapen met helemaal niets aan gewoon lekker naakt dus!

9. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Als je naakt slaapt, krijgt je zelfvertrouwen een boost. Het gaat hierbij trouwens niet enkel over het naakt slapen, naakt zijn is vooral de reden voor de boost in het zelfvertrouwen. Je gaat je lichaam meer accepteren als je vaker naakt bent. Nu raden we je niet aan al je kleding in de vuilnisbak te gooien en voortaan als een nudist door het leven te gaan, maar naakt je bed instappen is zeker een aanrader.

10. Het is goed voor je relatie

Dit kan natuurlijk niet op de lijst ontbreken, je relatie. Hoewel seks natuurlijk geweldig is voor je relatie blijkt naakt slapen ook zo een wondermiddel te zijn. Het contact tussen de naakte huid zorgt voor extra oxytocine, de oxytocine zorgt ervoor dat je een betere connectie maakt met je partner. Naakte aanraking, seks en dan lekker naakt verder slapen dus.

bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.