Goede nachtrust in stressvolle tijden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Goede nachtrust in stressvolle tijden

We kennen het allemaal wel, uren piekeren en overal aan denken voor het slapen gaan. Soms kunnen je gedachten aardig met je aan de loop gaan. Dit is wat je kunt doen om ook in stressvolle tijden je nachtrust te verbeteren of slaapprobleem op te lossen.

Je slaapkamer

Het is belangrijk dat je in je slaapkamer tot rust kunt komen. Een tv wordt bijvoorbeeld ook afgeraden en het liefst laat je je telefoon en laptop ook niet in de buurt van je bed komen. Zo kun je niet nog uren scrollen of nog één aflevering op Netflix kijken. Ga voor rustige kleuren en zachte materialen, zodat je je altijd op je gemak voelt. Het liefst heb je een slaapkamer die niet te groot is, maar ook niet te klein. Als je kamer groot is, blijven namelijk je overlevingsinstincten actief. Is je kamer klein? Dan kun je je gevangen voelen waardoor je ook niet tot rust kunt komen.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Opruimen

We hebben het allemaal te druk om kleding weer netjes in de kast te hangen. Veel mensen hebben die bekende stoel in de hoek, waar nooit iemand op zit, maar die stoel die altijd gevuld is met een berg kleding. Dit verstoort de energie in de kamer, waardoor je onbewust drukker bent in je hoofd. Maak voor jezelf een routine waardoor je kleding zich niet opstapelt. Je kunt zelfs een wasmand kopen voor kleding die niet meteen in de was hoeft. Heb je een wasmand? Zorg dat deze een deksel heeft en niet overstroomt. Als hij toch overstroomt, zet deze dan in de wasruimte of badkamer.

Mediteren

Voor veel mensen is mediteren lastig. Je gaat zitten en probeert met je gedachten in het hier en nu te zijn. Toch dwaal je steeds af. Maar door dit te oefenen, maak je je hoofd kalm. Wist je dat je juist goed bezig bent als je je gedachten continu moet corrigeren? Als je elke avond ongeveer 10 minuten gaat zitten om te mediteren, zul je aanzienlijk rustiger worden en makkelijker in slaap vallen.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Matras upgrade

Veel mensen slapen op een oud matras. Het is waarschijnlijk ook jouw excuus: matrassen zijn zo duur en die je nu hebt, doet het ook nog prima. En daar lig je weer, op je oude ingezakte matras. Vervolgens heb je niet lekker geslapen en word je gestrest wakker. Als je mentaal niet goed bent uitgerust kun je slechte keuzes gaan maken en dit kan in sommige gevallen financieel ook niet ten goede komen. Investeer daarom ook in jezelf. Koop een goed matras bij bijvoorbeeld Matrasconcurrent en probeer 7 tot 8 uur slaap per nacht te scoren. Denk hierbij ook aan je hoofdkussen en het juiste dekbed.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.