Ideale verkoeling doormiddel van een Koelvest 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Ideale verkoeling doormiddel van een Koelvest

Nu de zomer ons weer tegemoet komt, zijn veel mensen die buiten werken of dagelijks in een warme fabriek of bloemenkas weer op zoek naar verkoeling. Om comfortabel je werk te kunnen doen is het prettig als je niet continu gestoord wordt door plakkerige shirts en zweetdruppels in het gezicht. Tegenwoordig zie je dat veel meer mensen die dit soort werkzaamheden verrichten, hun werk doen met behulp van een koelvest. Waar dit vroeger alleen voor Olympisch atleten en professioneel wielrenners was weggelegd, kom je het tegenwoordig steeds meer op de werkvloer tegen.

Verschillende vormen van een koelvest

Er zijn meerdere manieren om koel te blijven, zo heb je en druppel koelvest die je moet vullen met water, een koelvest met PCM (phase change material) elementen en een koelvest met een ventilator ingebouwd. Het grote nadeel van een druppel koelvest is dat je kleren hier nat van worden, dat heb je niet bij een koelvest die gebruik maken van PCM materiaal of met een ingebouwde ventilator. Wij bespreken hieronder de laatste twee soorten.

Voordelen PCM

Het voordeel een koelvest met PCM is dat ze heel veelzijdig in gebruik zijn en oneindig kunnen worden hergebruikt. De vesten hebben speciale zakken waar de koelelementen in worden gedaan. Omdat het vest heel dun is, zitten de elementen goed dicht op het lichaam waardoor de verkoeling goed voelbaar is. Het PCM materiaal is eenvoudig te activeren in de vriezer, koelkast of een bad ijswater. Als het gekoeld wordt zal het materiaal een vaste vorm aan nemen. Op het moment dat het element gekoeld is geeft het langzaam zijn kou af. Zodra het element boven zijn koelende temperatuur komt zal het veranderen in een vloeistof.  Er zijn verschillende versies met het PCM materiaal die allemaal koelen op een eigen temperatuur. De koudste versie is 15 graden, deze koelt veel maar zal ook sneller zijn temperatuur bereiken waar het niet meer koelt. De versie van 28 graden koelt tot 28 graden terug maar zal daarmee ook langer zijn koelende werking houden. Op het moment dat de elementen hun temperatuur hebben bereikt kunnen ze makkelijk opnieuw geactiveerd worden door in de vriezer, koelkast of ijsbad te leggen. Met een extra set koelelementen kan je op deze manier de hele dag op een aangename temperatuur blijven.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Koelvest met ventilatoren

De andere versie van het koelvest is er een met ventilatoren in het vest ingebouwd. Het vest zelf is dun en aansluitend met aan de achterkant twee ventilatoren. De ventilatoren kunnen op drie verschillende standen worden aangezet en worden van stroom voorzien door een powerbank. Een groot voordeel hier is dat je met een 2e powerbank  de hele dag op een comfortabele temperatuur kunt blijven. Het vest is bijvoorbeeld ideaal voor wandelaars die op een lange wandeling geen toegang hebben tot een koelkast of vriezer, maar wel een extra powerbank mee kunnen nemen. Het lichtgewicht koelvest is zo comfortabel dat je er ook niets van merkt als je het draagt.

De hierboven besproken koelvesten zijn van het merk Bertschat®. Dit merk is exclusief verkrijgbaar in Nederland via Comfort-Producten. Naast deze 2 vesten heeft Bertschat nog meer verkoelende artikelen in het assortiment. Voor de winterperiode is er ook een groot assortiment van verwarmde artikelen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.