De 10 beste tips tegen hooikoorts 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 beste tips tegen hooikoorts

Hatsjoe! Ja hoor, het is weer lente en met de prachtig bloeiende bloemen en het heerlijke zonnetje komen ook de hooikoortsklachten weer opzetten. Prikkende ogen, een verstopte of juist lopende neus, opgezette keel en soms zelfs een koortsig gevoel.. iedere hooikoortspatiënt kent het wel. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af, zodat ook jij weer lekker van het mooie weer kunt genieten. Daarom hebben we hier de beste tips tegen hooikoorts voor je verzameld. Wist je bijvoorbeeld dat zoenen kan helpen tegen hooikoorts?!

Kies de juiste medicijnen 

Een goede manier om jouw hooikoortsklachten te verminderen is het gebruiken van medicijnen. Maar het kan nog een flinke zoektocht zijn om de beste medicatie voor jou te vinden. Er zijn verschillende soorten pilletjes, maar ook neusspray en oogdruppels op de markt. Een combinatie van verschillende medicijnen kan ook nog wel eens het antwoord zijn. Kom je er in de drogisterij niet uit? Maak dan een afspraak met de huisarts, zodat je persoonlijk advies kunt krijgen. En heb je de juiste medicatie gevonden? Begin dan op tijd met gebruiken, het liefst enkele weken voordat de pollen in de lucht komen.

Begin op tijd met gebruiken, het liefst enkele weken voordat de pollen in de lucht komen

Houd pollen buiten de deur

Als het mooi weer is, heb je misschien de neiging om de ramen in je huis even lekker open te zetten. Maar als je hooikoorts hebt kun je dat beter laten! Juist door de ramen open te zetten hebben de pollen alle kans om jouw huis in te komen waaien. En dan loop jij vervolgens de rest van de dag weer niezend rond. Houd de ramen dus dicht, juist op zonnige of winderige dagen. Wil je toch frisse lucht in je huis? Lucht dan ’s ochtends, als de pollenconcentratie het minste is. Of wacht tot het goed geregend heeft en de pollen grotendeels uit de lucht gespoeld zijn.

Zet een zonnebril op

Niet alleen om de felle zon uit je geïrriteerde ogen te houden is een zonnebril handig, maar het houdt ook de pollen een beetje tegen. Zet daarom als je naar buiten gaat altijd een zonnebril op. Kies een mooi exemplaar en maak er een fashion statement van. En smeer een klein beetje vaseline rondom je neus. Dit kan ook beschermen tegen pollen die je neus proberen binnen te dringen.

Zoen!

Het klinkt misschien een beetje onlogisch, maar een halfuur durende kus zal je hooikoortsklachten flink kunnen verminderen. Uit Japans onderzoek is gebleken dat zoenen de aanmaak van histamine, het stofje dat hooikoorts opwekt, kan verminderen. Een goed excuus voor een lange zoensessie dus.

een halfuur durende kus zal je hooikoortsklachten flink kunnen verminderen

Houd je slaapkamer pollenvrij

Juist op de plaats waar je slaapt wil je geen pollen in de lucht hebben zitten. Anders kun je een goede nachtrust wel vergeten. Houd je slaapkamerraam dus dicht, maar kleed je ook niet uit in de slaapkamer. In je kleren verzamelen zich gedurende de dag veel pollen, die zich tijdens het uitkleden verspreiden in je slaapkamer, waardoor een lekker nachtje slapen er voor jou niet in zal zitten. Alle pollen van je lijf en uit je haren spoelen voor het slapen gaan kan ook wonderen doen. Om de pollen uit je kleren te houden kun je ook beter je was niet buiten laten drogen.

Ga naar het strand

De concentratie pollen in de lucht is aan de kust vele malen lager dan in de stad. Op het platteland is de concentratie pollen het hoogste. Een wandeling door de weilanden kun je dus beter niet doen. En ook langs drukke wegen zweven veel pollen door de lucht. Maar een dagje op het strand kan juist een verademing zijn.

Laat het gras maaien

Heb je een grasveld in je tuin? Zorg dan dat deze regelmatig gemaaid wordt, zodat het gras niet in bloei kan komen. Maar besteed dit klusje wel even uit aan iemand anders, want zelf het gras gaan maaien heeft gegarandeerd prikkende ogen en verstopte neus tot gevolg.

zelf het gras gaan maaien heeft gegarandeerd prikkende ogen en verstopte neus tot gevolg

Koop een luchtreiniger

Een andere manier om de lucht binnenshuis pollenvrij te houden, is door middel van een luchtreiniger. Deze filtert de lucht in de kamer, waardoor de pollen uit de lucht verdwijnen en jij er dus een stuk minder last van zult hebben. Er zijn speciale luchtreinigers tegen allergieën. Het is even een investering, maar als je ook binnen veel last van hooikoorts hebt is het dat wel waard.

Was en borstel je huisdieren

Niet alleen jijzelf neemt pollen mee naar binnen, ook jouw huisdieren nemen van alles mee vanaf buiten. Was en borstel je huisdieren dus vaak. Of nog beter, laat het door iemand anders doen. Dan heb je zelf de minste last van die vervelende pollen.

Leg een nat washandje op je ogen

Heb je last van geïrriteerde ogen? In je ogen wrijven zal de irritatie alleen maar verergeren . Dus ga in plaats daarvan dan even liggen met een nat washandje op je ogen. Dit kan de irritatie flink verminderen. Dit is ook erg fijn als je lastig in slaap komt door je hooikoorts. Of gebruik oogdruppels om de irritatie te verminderen.

Heb jij nog een gouden tip tegen hooikoorts? Deel ‘m dan hieronder!

Bekijk ook:

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.